Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

POSLJEDICE KRIZE

NOVINARKA UPOZORILA NA OPASNOST S TRGOVAČKIH POLICA: Zbog ova četiri strašna razloga neka hrana je i dvostruko jeftinija

Niz slučajeva salmonele otkrivene u hrani na policama trgovačkih lanaca u Hrvatskoj posljedica je nekontroliranog uvoza, ali i činjenice da se intenzivirao nadzor hrane, a s njim i informiranje javnosti.

“Negdje smo na sredini vjerojatno. Ovo je PR-ovski dobra situacija za ministra poljoprivrede. Prije nije bilo izvještavanja javnosti. Europski informacijski centar je izviješten, pa s obzirom na to da je proizvod povučen s tržišta računalo se da nema potrebe da se izvijesti javnosti”, kazala je novinarka Novog lista Gabrijela Galić gostujući na N1 televiziji.

AFERA SALMONELA: ‘Hrvatska uvozi robu koju nitko ne želi na svojim policama i tržištu’

“Ljudi gledaju da prežive sa što manje novca”

Dodala je kako je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postupio sasvim u redu kada je o svemu otvoreno izvijestio javnost. A problem je, smatra ona, u tome što zbog ekonomske krize ljudi sve više kupuju hranu na akcijskim prodajama i trpaju je u zamrzivače.

“Imamo velike probleme s hranom, jer su kontrole hrane koje dolaze manje nego za ono što je proizvedeno u Hrvatskoj. Ne razmišlja se o tome je li riječ o domaćem proizvodu, već ljudi gledaju kako da prežive što više dana sa što manje novca. To pogađa i druge zemlje”, kazala je Galić.

“Ljudi kupuju zalihe kad je nešto jeftino. Salmonela se ne uništava zamrzavanjem, a pitanje je i kako se termički obrađuje”, pripomenula je.

‘NE MOŽEMO UVOZITI SMEĆE I PRODAVATI GA U HRVATSKOJ’: Ministar Tolušić o učestaloj pojavi pokvarene hrane

Gabrijela Galić, novinarka Novog listaFoto: izvor: N1

Zašto je neka hrana dvaput jeftinija?

Kupci bi se, kaže, trebali upitati prilikom kupnje zašto je neki proizvod na akciji i dvostruko jeftiniji.

“Ili proizvod ne valja, ili netko tko je to radio nije plaćen, ili nisu plaćeni dobavljači ili je doista stvar u nečemu što je zaista nekvalitetno”, navela je Galić četiri razloga zašto je neka hrana i dvostruko jeftinija od uobičajene cijene.

STRUČNJACI UMIRUJU JAVNOST: Oko 90 posto hrane na tržištu je zdravstveno ispravno

Povratak na Net.hr