NOVINARKA NAPADNUTA ISPRED CRKVE U SPLITU / 'Da ovo ne radimo bila bi 15 puta gora situacija s virusom'

Dok je obavljala svoj posao i snimala okupljanje vjernika u crkvi na Sirobuju u Splitu usprkos zabrani okupljanja zbog epidemije koronavirusa,

12.4.2020.
19:09

Don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji u Splitu, unatoč oštrim upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije jer j na Cvjetnicu održao misu i pozivao vjernike da uđu u crkvu, danas je, na Uskrs, ponovno održao misu u crkvi.

'Došli smo samo odraditi svoj posao'

Za to vrijeme, radeći svoj posao , snimajući okupljanje vjernika u crkvi na Sirobuju, napadnuta je novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković. Ona je za RTL ispričala što se dogodilo.

"Dosad je poznato da sam napadnuta dok sam obavljala svoj posao na misi koja se nije trebala održati. Ja i kolege smo samo došli odraditi svoj posao, izvijestiti javnost. Jer da ovo ne radimo, situacija bi bila i 10 ili 15 puta gora što se tiče virusa. Zvala sam policiju, otišla sam na Hitnu pomoć. Srećom ruka mi nije slomljena", rekla je Živana Šušak Živković.

Kazala je kako je situacija koja se odigrala bila užasna. "Boli i podljevi, ali srećom nije slomljena", kazala je o ozljedama svoje ruke.

Novinarka je i za svoj Dalmatinski portal ispričala što se dogodilo:

"U sklopu novinarskog posla izvještavamo o svim događajima vezanim za koronavirus, tako smo htjeli provjeriti hoće li zaista don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, održati misu na Uskrs, kao što je najavio, iako je Splitsko-makarska nadbiskupija naložila drugačije. Kada sam ušla u crkvu da bih snimila koliko je ljudi, jedan čovjek me grubo gurnuo, ispao je mobitel. Kako sam bila na samom ulazu, te sam pokušala doći do istrgnutog mobitela, drugi nasilnik mi je teškim crkvenim vratima prignječio ruku".

"Policija je došla tek naknadno, a osjećaj nelagode još je pojačan komentarima ljudi, koji su toliko degutantni da nisu za objavu. Osim toga, jedan je momak projurio s automobilom i snimateljicu s televizije N1 udario po ruci ili kameri", kazala je.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

PRVI PUT NAKON 300 GODINA / Konačno su spojeni sjever i jug: Vidiš, ja sam se već sad naježio...'; Evo koliko će most skratiti putovanje
Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali