VRAĆA SE NAKON 13 GODINA

NOVINARI PROŠLI SVIM POSTAJAMA NOVE SLJEMENSKE ŽIČARE: Evo kako će izgledati vožnja i kada će sve to biti otvoreno

Svaki će dan trasom do Sljemena i natrag prometovati 80 gondola, cijela mehanizacija okretišta već je postavljena

Zagrepčani će uskoro ponovno žičarom na Sljeme i to nakon punih 13 godina. Gradnja je počela prije 11 mjeseci, a ekipa RTL Direkta, četiri mjeseca prije službenog otvaranja, otkrila nam je kako će vožnja izgledati.

Početna postaja bit će ogromno zdanje u staklu. Imat će kip medvjeda i praonicu za bicikle.

Svaki će dan trasom do Sljemena i natrag prometovati 80 gondola, cijela mehanizacija okretišta već je postavljena, a navečer, kad se žičara zatvori, sve će odlaziti u garažu.

Garaža se nalazi na prvoj etaži, a iznad nje je još jedna etaža za urede. Postoje i dvije podzemne etaže, a tamo će biti gotovo 300 parkirnih mjesta.

[VIDEO] OVO JE TRASA NOVE SLJEMENSKE ŽIČARE: Vrijedna je 300 milijuna kuna, poznato je i kada kreće u pogon

BRUTALNO: Čekate da završe žičaru kako biste se odvezli na Sljeme? Kad vide cijenu karte u jednom smjeru, mnogi će dobro promisliti

Nakon Brestovca, još 800 metara

Do međustanice Brestovac sav je posao oko čeličnih stupova gotov, zaštićen je teren, provedene su instalacijske trase. Stupovi koji će osiguravati gondole visoki su od šest do 38 metara.

Najviše polemike u javnosti izazvala je upravo međupostaja Brestovac. Pričalo se mjesecima o tome je li ona uopće potrebna ili je netko bacio oko na zemljište. Veliki dio zemljišta oko Brestovca pripada Dječjoj bolnici Srebrnjak pa je ona dio te zemlje morala prepustiti Gradu da se uopće postaja izgradi.

Brestovac će biti puno manji od početne, ali isto ulazno-izlazna postaja. Nakon Brestovca vozit ćete se još 800 metara do vrha.

Cijeli posao oko žičare trebao bi biti gotov do roka, a to je 31. svibnja.

 

Povratak na Net.hr