Play ponuda

NOVINARI PORUČUJU: / "Dok nas Leković javno blati, Radman je potpisao povišice dijelu HRT-ovaca i svom kumu"

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Hrvatski novinari i publicisti u petak su se obrušili na prozivke predsjednika Hrvatskog novinarskog društva ističući da on koristi položaj za svoj politički aktivizam i to naplaćuje.

4.3.2016.
15:03
PIXSELL, Igor Kralj
Play ponuda

Udruga Hrvatskih novinara i publicista u petak je reagirala na, kako su rekli anarhističke i politikanske napade predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića koji ih je prozvao za dirigirano novinarstvo te zbog totalitarnosti i karijerizma. U HNiP-u ističu kako su se osnovali baš zbog manjka demokracije i svjetonazorske uravnoteženosti u medijima te ukazuju na prljavu kampanju koja se protiv njih vodi.

"Prihvaćamo da se ne morate slagati s nama oko naglasaka etičkih pravilnika novinarstva, te da naša sklonost stručnom i zakonodavnom redu, nasuprot politikantskoj anarhiji u medijima, ne mora biti izbor svakog novinara. No isto tako vjerujemo da ne podržavate niti prljavo vrijeđanje neistomišljenika. Pa zamislite molim vas, kako bi to izgledalo da sada HNiP počne kopati po životopisima svakog člana HND, ili nedajbože po arhivima SKH, te počne javno prozivati mnoge članove HND-a zato što su bili doušnici u komunističkom jednoumlju", navode u HNiP-u podjećajući da je cinkanje u komunističkom režimu bilo podupirač blistavih novinarskih karijera.

U čije ime Leković provodi svoj aktivizam?

HNiP-ovci ističu da su i oni nekad bili dio HND-a te navode da su mnogi iz tog Društva tijekom godina izbacivani zbog političkih opredjeljenja. "I sada, gledajući kako nas se javno blati bez ikakvih suvislih argumenata, pitamo se je li se među 2400 novinara i umirovljenika ponovo uvukao stari strah, ako baš nitko osim (u HND-u čak i nepriznatih!) internetskih novinara, nema hrabrosti reći: Leković ne provodi svoj anarhističko lijevi politički aktivizam u moje ime", pitaju iz HNiP-a.

U toj Udruzi ističu kako su njihovi članovi volonteri koji nastoje pomoći običnim novinarima i poboljšati njihov status za razliku od Lekovića koji "preko udruge prima izdašne prihode i povlastice za svoje politikantstvo, tj. za zaštitu podobnih i povlaštenih". Povlačeći tu paralelu s bivšim šefom HRT-a Goranom Radmanom, kojeg je, kako kažu, kao i njegovu kliku građanstvo obilato plaćalo, ističu da je Radman nakon razrješenja "potpisao dodatno povećanje ionako velikih plaća djelatnicima HRT-a bliskim bivšoj vlasti, kao i svome legendarnom kumu". Priopćenje medijima iz HNiP-a su završili riječima Milana Grlovića, prvog predsjednika HND-a koji je da ni jedan stališ nije toliko neznatan i zapušten kao novinarski. te da "Onaj koji je oružjem u ruci stajao na braniku, da brani svoju zemlju od divljeg tudjinca, nije mogao za svoje materijalno blagostanje skoro ništa učiniti…..“

Image
NAKON BURNE RASPRAVE: /

Sabor smijenio Radmana, novi šef HRT-a je Siniša Kovačić

Image
NAKON BURNE RASPRAVE: /

Sabor smijenio Radmana, novi šef HRT-a je Siniša Kovačić

Play ponuda
Play ponuda