Novi val prebjega iz SDP-a Bandiću

shimmer fallback

Stožerna stranka vladajuće koalicije proživljava teške trenutke u Zagrebu.

31.5.2013.
15:59
Play logo

"Obavještavamo vas da smo prije 40 dana u središnjici SDP-a u Praškoj 2 predali 30 izjava o istupanju iz GO SDP Zagreb. Danas prilažemo 23 dodatne izjave o istupanju iz SDP-a", navodi se u priopćenju Ante Stojaka iz Mjesnog odbora Kozari putevi.

Potpisuju kako su "razočarani sada bivši članovi" te stranke, a nadalje pišu kako podržavajuMilana Bandićakao kandidata za gradonačelnika "jer pamtimo vremena u kojima smo s ponosom govorili da smo članovi SDP-a, a danas je to samo uspomena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratka povijest neslaganja

Podsjetimo, Milan Bandić izbačen je iz SDP-a krajem 2009. godine kada se kandidirao za predsjednika države suprotno odlukama stranke. Ranije te godine, u vrijeme lokalnih izbora, predsjednik SDP-a je Bandićevu odane ljude stavio na dno izborne liste i tako njihov broj u Skupštini uspio svesti na minimum. Ipak, najvažnije suradnike Bandić je sa sobom povukao u Poglavarstvo.

Nakon izbacivanja Bandića, SDP je napustio stanovit broj njegovih pristaša, a sada mu se osipa i članstvo koje se priklanja relativnom pobjedniku ovogodišnjih lokalnih izbora. Podsjetimo, broj SDP-ovaca i ljudi s Bandićeve nezavisne liste u Skupštini će ubuduće biti gotovo izjednačen, dok SDP-ovu kandidatu za gradonačelnikahttp://file.net.hr/danas/i/izbori_2011/izbori2013-karta600x620-10.swf

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo