Novi spot kampanje protiv nasilja na društvenim mrežama!

U sklopu projekta 'Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!

6.6.2012.
11:19

'Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!' je viralna kampanja za osvješćivanje javnosti (prvenstveno djece i mladih) o nasilju na društvenim mrežama. Nužna je edukacija i informiranje djece, mladih i roditelja te ostalih aktivnih djelatnika u odgojno-obrazovnim institucijama o nasilju koje je itekako prisutno na Internetu, točnije društvenim mrežama poput Facebooka ili You Tubea koje se nerijetko koriste kao instrument zlouporabe, objavljivanja i prikazivanja osobnih podataka u svrhu maltretiranja, ismijavanja ili zlostavljanja druge osobe.

"Na snimanju smo se jako dobro proveli. Izuzetno sam zadovoljna našim malim glumcima volonterima, Lea Polić, Marija Miletić i Andrej Novak uz Danielu Trbović zvijezde su novog spota naše kampanje kojom želimo upravo doprijeti do djece njihovog uzrasta. Očekujemo da će se spotovi, osim na Internetu, prikazati i na svim relevantnim televizijama kako bi što više ljudi moglo vidjeti našu poruku, educirati se i zaštiti svoju djecu u virtualnom svijetu", izjavila je Valerija Novak, voditeljica projekta i predsjednica udruge Medijska tvornica.

Kao što je bio slučaj i s prvim spotom koji se zavrtio putem Interneta u svibnju, i drugi spot je režirao mladi redatelj David Tešić koji je na svojstven način prikazao kako je nasilje prisutno na društvenim mrežama, dok glazbu za spot i ovaj put potpisuje skladatelj Boris Đurđević.

'Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!' inicijativa je mladih do trideset godina koja se sufinancira sredstvima Europske komisije kroz program Mladi na djelu.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali