DRŽI UPRAVLJANJE I ODRŽAVANJE

NOVI SKANDAL U PLETERU: Jedna od direktorica optužena da je na poslu maltretirala bivšu snahu Marine Lovrić Merzel

Optužnica protiv Vesne Stajčić potvrđena je u listopadu prošle godine

Novi problemi za državnu tvrtku Pleter koja je preuzela kuhanje na potresom pogođenim područjima.

Naime, direktorica Sektora upravljanja i održavanja Vesna Stajčić optužena je za mobbing, piše Jutarnji list.

Protiv Stajčić je sisački Općinski sud u listopadu prošle godine potvrdio optužnicu zbog kaznenog djela protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja – zlostavljanja na radu, odnosno mobbinga. Za ovo je optužena u vrijeme dok je bila na čelu Zavoda za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije.

Dokaže li joj se krivnja prijeti joj do dvije godine zatvora. Prijavu protiv nje podnijela je Ana Lovrić, bivša snaha Marine Lovrić Merzel, bivše županice.

Tada je intervenirala i policija, a optužnica je podnesena nakon istrage.

ŽENA IZ BANIJE LJUTA NA ‘OPERACIJU PLETER’: ‘Muka mi je u želucu, samo da bude dovoljno za sve, umjesto da zaplačem, smijem se od jada…’

Vesna Stajčić u prvom redu desnoFoto: Pixsell

“Ovim putem možemo potvrditi da je gospođa Vesna Stajčić zaposlenik TD Pleter – usluge d.o.o. svojom kvalifikacijom zadovoljila je uvjete natječaja te je na istom odabrana. Javni natječaj proveden je prije postavljanja optužnice te nismo imali saznanja o istome. Sukladno odredbama GDPR-a nismo u mogućnosti ustupiti vam podatke, ali možemo potvrditi kako visina njezine plaće iznosi jednako kao i svim zaposlenicima na toj poziciji”, kazali su iz Pletera za Jutarnji list o okolnostima zapošljavanja Vesne Stajčić.

‘SVE SE LOMI PREKO NAŠIH LEĐA, TRPIMO UVREDE’: Pleter o optužbama koje kruže Banijom: ‘Možemo se mi i povući, na tržištu ima dosta posla’ 

Pleter: Nismo znali

U županiji ovaj slučaj nisu nikad potvrdili, već samo kažu kako je Vesna Stajčić dobila sporazumni raskid radnog odnosa te da joj je mandat prestao 15. studenoga 2017. godine. Te su okolnosti raskida bile i predmet upita Karmele Gajdek, županijske vijećnice iz redova SDP-a, na sjednici županijske skupštine sisačko-moslavačke 23. studenog 2017. godine. Na pitanje je li Stajčić dobila otkaz, župan Ivo Žinić je tada kazao:

“Vesna Stajčić je dobila sporazumni raskid radnog odnosa. Od 15. studenoga njoj je prestao mandat, imenovana je obnašateljica dužnosti i Zavod normalno funkcionira”.

Iz Pletera nisu željeli odgovoriti kada je točno došla u tu tvrtku. Kažu kako o optužnici nisu znali ništa te kako je Stajčić ispunila sve uvjete natječaja za direktorsko mjesto. Jutarnji je pokušao u petak kontaktirati i s gospođom Stajčić, ali na moblu da je spoje s njom u Pleteru su kazali kako su zaprimili mail te će poslati odgovor.

Povratak na Net.hr