banner

DRAGAN HRISTOV

NOVI ŠEF APN-A VEĆ JE JEDNOM DOBIO OTKAZ: Bilo je to u vrijeme Kuščevića koji sad tvrdi: ‘Otpušten je jer nije dobro obavljao posao’

Novi imenovani direktor APN-a Dragan Hristov već je jednom dobio otkaz kada je ministar graditeljstva bio Lovro Kuščević koji tvrdi da Hristov nije dobro radio

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice novim direktorom APN-a imenovala HNS-ovca Dragana Hristova koji dolazi na mjesto Krešimira Žunića nakon što je otkriveno da je Žunić kao šef agencije od nje kupio stan po povlaštenim uvjetima te ga je ministar Predrag Štromar smijenio i prijavio DORH-u. Novi direktor iz APN-a već jednom je dobio otkaz za vrijeme dok je ministar graditeljstva bio Lovro Kuščević. Dok iz HNS-a novog direktora hvale, Kuščević kaže da je otpušten jer nije radio dobro, javlja RTL.

Predsjednik HNS-a vjeruje u svog stranačkog kolegu. “Mislim da je dovoljno stručan i da zna procese u APN-u kako bi u ovih pola godine obavili dobar posao”, rekao je Ivan Vrdoljak.

ZAŠTO LOVRO KUŠČEVIĆ ŽIVI U ŽUNIĆEVOM STANU U ZAGREBU? Imao je pravo na stan, ali odlučio je samostalno pronaći smještaj…

MLADI ZADRANIN BIO PRVI NA LISTI ZA STAN KOJI JE KUPIO ŽUNIĆ: ‘Stan nismo dobili tako da smo i dalje podstanari’

Nije dobro radio?

U vrijeme ministrice Anke Mrak-Taritaš, Hristov je bio zamjenik direktora u APN-u iz HNS-ove kvote, Slavka Čukelja. Kada je HDZ preuzeo vlast, na mjesto Mrak-Taritaš došao je Lovro Kuščević koji je Čukelja zamijenio HDZ-ovcem Goranom Bradićem. Bradić je dao otkaz svom tadašnjem zamjeniku, a danas imenovanom direktoru agencije Hristovu, i na njegovo mjesto doveo Krešimira Žunića.

“Naravno, bio sam upoznat s time da će gospodin dobit otkaz. Koliko se sjećam otkaz je dan zbog toga jer gospodin nije radio, odnosno na zadovoljavajući način nije obavljao svoje poslove u agenciji. Kako je to završilo, ja dalje nisam upoznat s time”, kazao je bivši ministar Lovro Kuščević.

Tužba zbog nezakonitog otkaza

Razlog zašto nije upoznat leži u tome što je nakon što je HNS ušao u HDZ-ovu vladu, Kuščević premješten u Ministarstvo uprave, a u Ministarstvu graditeljstva ga je zamijenio Štromar. On smjenjuje Bradića i vraća Čukelja na čelno mjesto APN-a. U međuvremenu, Hristov je tužio APN zbog nezakonitog otkaza, a Čukelj ga, prije sudske presude, pogodbom vraća u agenciju, ali na mjesto pomoćnika u Odjelu za kupovinu nekretnina, jer je mjesto zamjenika zauzimao Žunić.

“Pa šta će, majketi, premijer misliti o meni, kako sam sposobnog čovika napravija, sebi ne može pomoć, a morao bi servisirat usluge građana”, kazao je Žunić za RTL-ovu Potragu.

Hoće li Žunića izbaciti iz HDZ-a?

Da bi se imao čime pohvaliti, Žunić je, uz realiziranu kupovinu POS-ova stana u Zadru, sam sebe navodno prijavio po istom modelu za stan u Splitu. Iako je time izazvao zgražanja, a HDZ-ovci ne dvoje da im je narušio ugled, nije jasno hoće li ga izbaciti iz stranke. “U HDZ-u postoji Statut, postoji Visoki sud časti – tijelo koje može procesuirati. To je na tijelu u čijoj nadležnosti jest procesuiranje da ocijeni jesu li stečeni uvjeti da se može pokrenuti stegovni postupak protiv Žunića”, kazao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Iako je imenovan novi direktor, Žunić i dalje ostaje zaposlenik APN-a. Ministar graditeljstva Štromar tvrdi da neće imati funkciju, te da mu piše u ugovoru o radu da se mora rasporediti na mjesto njegove stručne spreme. Dodaje kako ostaje u APN-u dok DORH ne obavi svoj posao. Otkaz stoga može dobiti samo ako mu se dokaže kršenje zakona, javlja RTL.

 

Povratak na Net.hr