NOVI RAVNATELJ PLITVICA EKSPRESNO ODUSTAO OD LUKSUZNOG SUV-a: / 'Nije točno da se to vozilo moralo kupiti'

Image
Foto: PIXSELL

Kovačević je odlučio da takvo vozilo ne odgovara potrebama parka i da nije točna tvrdnja njegove prethodnice da se ono moralo kupiti

9.1.2018.
15:16
PIXSELL
Play logo

Novi ravnatelj Plitvičkih jezera Tomislav Kovačević ekspresno je povukao iz natječaja kupnju luksuznog SUV-a vrijednog do 375.000 kuna, neslužbeno je potvrđeno za 24sata.

Prema specifikacijama objavljenima u natječaju, luksuzni SUV je trebao biti dizelaš, imati mjenjač sa šest brzina, najmanje 130 konjskih snaga, biti dužine između 4,44 i 4,5 metara, širine do 1,9 metara, visine do 1,65 metara, s maksimalnim brojem pet osoba, aluminijskim nosačima na krovovima, aluminijskim naplatcima od 18 cola, radiouređajem s “bluetooth hands free” mogućnostima, elektroničkim podesivim bočnim retrovizorima i morao je biti bijele boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od SUV-a, ali tri vozila ostaju

PLITVIČKA JEZERA KUPUJU LUKSUZNI SUV VRIJEDAN 300.000 KUNA: ‘Ne radi se o vozilu za ravnatelja, već za radnike i goste’

Nakon što je proučio dokumentaciju, Kovačević je odlučio da takvo vozilo ne odgovara potrebama parka i da nije točna tvrdnja njegove prethodnice da se ono moralo kupiti. Ipak, ostala tri vozila koja su se tražila u natječaju ostaju. Radi se o dva kombija koja su ukupno trebali platiti 280.000 kuna bez PDV-a i jednom osobnom vozilom procijenjenom do 90.000 kuna.

Natječaj objavljen u mandatu Antonije Dujmović

Natječaj je objavljen 27. prosinca u mandatu bivše ravnateljice Parka Antonije Dujmović, koja u njemu ne vidi ništa sporno te tvrdi da se vozila, posebice luksuzni SUV, ne nabavljaju za potrebe ravnatelja NP Plitvička jezera. “Ne radi se o vozilu za ravnatelja, već za radnike parka i njihove goste”, rekla je Dujmović za Jutarnji i onda sve prebacila na novog ravnatelja Tomislava Kovačevića. "Odluka o odabiru još nije donesena, a tu odluku donijet će novi ravnatelj”, dodala je. Nakon što je priča o natječaju za kupnju novih automobila izašla u medijima, novi ravnatelj nije čekao niti trenutka da ga poništi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

TKO JE ŽENA ZBOG KOJE SE TRESE HDZ? Pod njenim vodstvom bageri su uništili sedrene barijere i sedam mladih jezera NP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kovačevićevo imenovanje dovelo je do sukoba ličkog ogranka HDZ-a, na čelu s Darkom Milinovićem, i ministra Tomislava Ćorića. Premijer Plenković je, kao posljedicu toga, raspustio navedeni ogranak HDZ-a. No to nije prvi ovakav slučaj na Plitvičkim jezerima. Lidija Bertović, tadašnja ravnateljica Plitvičkih jezera, htjela je 2012. godine nabaviti luksuzni terenac s 250 konjskih snaga i procijenjene vrijednosti od 400.000 kuna. Tadašnji resorni ministar Mihael Zmajlović spriječio je tu javnu nabavu, a ravnateljica Bertović je kasnije smijenjena zbog rastrošnosti.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo