POČASNI DOKTOR ILI NE?

NOVI PROSVJED PROTIV BANDIĆEVOG DOKTORATA: ‘Kucnuo je čas kada Senat odlučuje. Mi se nemamo čega sramiti’

Prosvjed će se održati u utorak 16. travnja u 11.30 sati na Trgu Republike Hrvatske

Na društvenim mrežama organizira se novi prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Ovaj će se prosved održati u utorak, 16. travnja u 11.30 ispred Senata Sveučilišta na Trgu Republike Hrvatske. Baš u tim trenucima u zgradi Senata odlučivat će se o Bandićevom doktoratu.

“Kucnuo je čas kada Senat Sveučilišta odlučuje o počasnom doktoratu Milanu. Mi smo jednom sve svoje rekli, a oni još nisu našli jedan razlog zašto to treba učiniti. Niz sastavnica (Vijeća i Zborovi) su se izjasnili protiv, uključujući i Muzičku akademiju. Status je više nego jasan – trebamo vratiti Sveučilište na trasu 350 godišnje tradicije prenošenja znanja i časti.

HLADAN TUŠ ZA BANDIĆA: Fakultet na kojemu je diplomirao protivi se dodjelidoktorata, ne žele ‘banaliziranje vrijedne titule’

TEŽAK UDARAC ZA BANDIĆA: Protiv dodjele počasnog doktorata gradonačelniku sada je i Muzička akademija

Pozivamo vas sve da se zajedno okupimo u što većem broju ispred Sveučilišta, za vrijeme sjednice na kojoj se odlučuje o ovom Sveučilišnom i društvenom problemu, i još jednom jasno i glasno kažemo – DOSTA JE! Mi se nemamo čega sramiti, nas je 90 posto! STOP Nasilju nad Sveučilištem.”, stoji u pozivu na Facebooku.

Prosvjed organizira inicijativa Stop nasilju nad Sveučilištem koju je pokrenuo Stjepan Perko, doktorand zagrebačkog sveučilišta i član predsjedništva stranke Start.

Povratak na Net.hr