PROJEKT NA ČEKANJU

NOVI PROBLEMI ZA PELJEŠKI MOST: Gradnju stopirala mala i nepoznata zagrebačka tvrtka s nula kuna prihoda, evo što je u pozadini tog poteza

Žalba zagrebačke tvrtke uvelike će prolongirati izbor nadzornika radova na mostu pa se očekuje da bi ugovor mogao biti potpisan tek u ožujku ili travnju

Izgradnja mosta Kopno – Pelješac s pristupnim cestama ponovno je, po tko zna koji put, naišla na prepreke. Ovaj put projekt je stopirala tvrtka Lipov Gaj iz Zagreba, registrirana za Savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, koja je podnijela žalbu na dokumentaciju za izgradnju mosta.

To znači da će do odluke Državne komisije za kontrolu javne nabave o žalbi biti zaustavljen proces izbora tvrtke za nadzor radova, bez čega radovi ne mogu ni početi, navodi Jutarnji list.

Ranije se na natječajnu dokumentaciju žalila španjolska tvrtka IDP, a njihovu žalbu je DKOM djelomično usvojio pa je investitor Hrvatske ceste 24. studenoga objavio izmijenjenu natječajnu dokumentaciju s rokom za podnošenje ponuda do 21. prosinca ove godine.

Žalba na natječajnu dokumentaciju

PROJEKT PELJEŠKI MOST: Otkriveno kad će biti gotov, kako će izgledati i hoće li biti cestarine

Međutim, osim činjenice da je još jednom kapitalni projekt izgradnje mosta stavljen na čekanje, prašinu je podignula činjenica da zagrebačka tvrtka Lipov Gaj uopće nije poznata po građevinskim radovima pa su se odmah pojavila nagađanja da je riječ o manevru neke druge velike tvrtke koja zapravo želi kupiti vrijeme i na neko vrijeme zaustaviti natječaj.

PELJEŠKI MOST GRADIT ĆE KINEZI? Evo kakva su remek djela dosad izgradili

Također, riječ je o tvrtki koja je osnovana u studenome 2016. godine s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a prema dostupnim podacima, prošle je godine imala prihod od nula kuna.

“Zanima nas ovaj posao i imamo partnere s kojima želimo raditi. Svjestan sam da će se oko ovoga dići prašina, ali mi za nikoga ne radimo. To je sve što vam mogu reći jer mi zakon ne dopušta bilo kakve komentare dok traje žalbeni postupak”, rekao je za Jutarnji Ivan Mandić, vlasnik tvrtke Lipov Gaj.

Djeluje li ‘Lipov Gaj’ u ime neke druge velike tvrtke?

TKO ĆE DOBITI UNOSAN POSAO? Za izgradnju Pelješkog mosta stigle tri ponude, teške su milijarde

BiH POLITIČARI ŽALE SE EUROPSKOJ UNIJI: ‘Pelješki most ne smije biti izgrađen, on odsijeca Bosnu i Hercegovinu od međunarodnih voda’

Tvrtka Lipov Gaj se žalila da je u natječajnoj dokumentaciji rok za dostavu ponuda trebao biti 21. prosinca u ponoć, a ne u 10 sati ujutro te da dokumentacija nije precizna jer su u njoj dva stavka koji opisuju isto traženje pa nije jasno koji je točan. Također se prigovara kako su Hrvatske ceste trebale tek osam dana nakon što je DKOM objavio rješenje o prvoj žalbi objaviti izmijenjeni tekst natječaja, a ne već nakon dva dana kako je učinjeno.

Žalba zagrebačke tvrtke uvelike će prolongirati izbor nadzornika radova na mostu pa se očekuje da bi ugovor mogao biti potpisan tek u ožujku ili travnju iduće godine.

Povratak na Net.hr