NOVI PRIJEDLOG SDP-A: / Potpis za referendum nećete moći dati ispred crkava...

SDP ima novi prijedlog vezan uz prikupljanje potpisa za referendum. Prikupljanje potpisa ovaj put ne bi dozvolili ispred škola, bolnica i crkava.

6.7.2015.
21:40
PIXSELL, Ivica Galović
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što su građani svojim potpisima reagirali na mogućnost ukidanja prikupljanja potpisa za referendum na javnim mjestima, SDP se predomislio i odustao od svog prvotnog prijedloga da potpisi za referendum moraju biti prikupljeni samo u uredima državne uprave. "Ovaj zakon ne donosimo radi politike i političara već zbog građana i iako smo mislili da su naša rješenja dobra, ako očito nemaju potporu javnosti naša je obaveza da ih ponovo razmotrimo", riječi su kojima je novi potez SDP-a prokomentirao predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin.

Željko Stipić iz sindikata Preporod, jednog od onih sindikata koji su prikupljali potpise za rušenje SDP-ovog prijedloga, smatra da vladajući odustaju od svog nauma jer je prikupljen veliki broj potpisa. "Nažalost, glas razuma u ovoj zemlji se pojavi kad se pojave stotine tisuća potpisa građana koji se ne slažu s nekim rješenjem. Razum nalaže da se potpisi za referendum moraju prikupljati tamo gdje su građani", rekao je Stipić.

Mjesta neprimjerena za prikupljanje potpisa

Prema novom prijedlogu vladajućih, potpisi se više neće moći prikupljati ispred bolnica, škola, crkava, piše Dnevnik.hr. Prema Grbinovim riječima, ta mjesta "nisu primjerena za prikupljanje potpisa podrške svakoj referendumskoj pa i političkoj inicijativi". Ivan Muljin iz inicijative "U ime obitelji" smatra kako se takvim potezom želi otežati prikupljanje potpisa, dok, pak, saborski zastupnik Dragutin Lesar upozorava na gradove koji nisu izdavali dozvole za skupljanje potpisa i koji su time manipulirali prikupljanjem potpisa.

Dnevnik.hr/Danas.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali