MOGU ODAHNUTI

POSTIGNUT NAČELNI ‘STANDSTILL’ DOGOVOR: Evo koliko Agrokor duguje najvećim dobavljačima

Ruske banke i Agrokor danas su postigle standstill sporazum kojim će se na neodređeno zamrznuti vraćanje kamata.

Danas u popodnevnim satima nastavljen je sastanak predstavnika koncerna Agrokor i predstavnika ruskih banaka. Kako javlja Jutarnji list, u kasnim popodnevnim satima konačno je psotignut načelni standstill dogovor. Takav sporazum podrazumijeva zamrzivanja vraćanja kamata Agrokora na neodređeno vrijeme, a novodobiveni novac će se iskoristiti za plaćanje dobavljačima.

‘Razdoblje mirovanja (standstill) bit će u početku relativno kratko… trajat će tjedan ili mjesec dana, ne godinu… Moguće su promjene u dioničarskoj strukturi (nakon restrukturiranja duga)’, kazao je jučer prvi potpredsjednik ruske banke VTB Juri Solovjev.

MOST I HDZ RADE NA NOVOM ZAKONU: ‘Bude li potrebno, Ivici Todoriću će se oduzimati i privatno vlasništvo kako bi se podmirivali dugovi’

Kako javlja N1, moguće je da tvrtka Orbico nije jedina koja je aktivirala svoje zadužno pravo već je to, navodno, učinilo desetak tvrtki. Pokažu li se ove informacije istinitima, pokrenut će se svojevrsni domino efekt koji će Agrokoru donijeti nove probleme.

N1 javlja i kolike iznose Agrokor duguje najvećim dobavljačima. Adris ima potraživanja u iznosu 100 milijuna eura, Vindija u iznosu 53 milijuna eura, Franck 93 milijuna eura i Kraš 40 milijuna eura.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr