NOVI POTPREDSJEDNIK VLADE: / 'Šansu imamo samo ako živimo u društvu u kojem riječ 'Srbin' nema pogrdno značenje

Image
Foto: Pixsell

'Spreman sam dati svoj doprinos smirivanju tenzija u društvu, graditi atmosferu pomirenja i dijaloga bez diskriminacije i stigmatizacije kako Srba, Roma,

18.7.2020.
9:46
Pixsell
Play logo

Radikalna desnica više nama utjecaja ni u Vladi niti u HDZ-u i to je dobro za Hrvatsku, poručio je za subotnji Večernji list SDSS-ov Boris Milošević koji u novoj Plenkovićevoj Vladi neće imati portfelj, ali bit će zadužen za brigu o ljudskim pravima.

U razgovoru za Večernjakov Obzor Milošević kao cilj svog mandata na Markovu trgu ističe ostvarenje pomaka u području obrazovanja nacionalnih manjina kao i ostvarivanje prava na jezik i pismo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važna stavka će mi biti da osiguram donošenje svih strateških dokumenata važnih za zaštitu i unapređenje ljudskih prava kao i njihovu provedbu u zadanim rokovima. Osim toga, civilno društvo, koje ima velike kapacitete, mora osjetiti protočnost i blagodati EU fondova i na tom se planu nadam iskoracima", rekao je Milošević.

'Atmosfera u društvu je najveći izazov'

Kazao je da će pitom najveći izazov biti atmosfera u društvu, koju stalno zagađuju razni politički akteri koji nemaju drugi politički sadržaj nego dizanje tenzija protiv drugog i drugačijeg, najčešće Srba.

Play logo

"Tu sam spreman dati svoj doprinos smirivanju tenzija u društvu, graditi atmosferu pomirenja i dijaloga bez diskriminacije i stigmatizacije kako Srba, Roma, tako i svih koji su žrtve tih negativnih pojava u društvu", kaže Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šansu imamo samo ako živimo u društvu u kojem nema mjesta govoru mržnje i diskriminaciji već je senziblizirano za naše probleme i ulaže napore da ih riješi. To je društvo u kojem riječ 'Srbin' nema pogrdno značenje", rekao je Milošević, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo