SKANDAL U GLINI

INCIDENT U ZATVORU U GLINI: Zatvorenici razmaknuli rešetke na prozorima i iskočili…

Trojica zatvorenika pokušala su pobjeći u ponedjeljak iz Kaznionice u Glini, no pravosudni policajci u posljednji tren spriječili su ih u tome.

Kako doznajemo, zatvorenici su uspjeli razmaknuti rešetke na ćeliji, te iskočiti u dvorište kaznionice. U tom dijelu nema posebnih pravosudnih policajaca, no onaj koji je zadužen za nadzor glavnog ulaza povremeno obilazi i dvorište.

Primjetio ih pravosudni policajac

Tako je bilo i u ponedjeljak kada su dvojica zatvorenika uspjela izaći iz ćelije, ali su, kako doznajemo, u dvorištu čekali i trećega koji im se trebao pridružiti u bijegu.

DVIJE VERZIJE BIJEGA NAJPOZNATIJEG HRVATSKOG BJEGUNCA: Je li moguće da je samo – odšetao?

Baš u tom trenutku pravosudni policajac s glavnog ulaza primjetio je da niz zid zatvora visi plahta po kojoj su se zatvorenici spuštali, pa je alarmirao kolege.

Brzom intervencijom pravosudnih policajaca spriječen je još jedan bijeg iz zatvora, ali je i ovaj slučaj ponovno otvorio pitanje nedostanog broja zaposlenika u zatvorskom sustavu, barem onih koji čuvaju zatvore i kaznionice.

Očitovanje Ministarstva

Iz Ministarstva pravosuđa službeno nam je potvrđeno da je tek jedan zatvorenik pokušao pobjeći s izdržavanja kazne zatvora.

‘Razmaknuo je rešetke prozora, ali je u daljnjem bijegu spriječen pravovremenom intervencijom službenika Odjela osiguranja’, rekli su nam u Ministarstvu pravosuđa.

INCIDENT U ZATVORSKOM SUSTAVU: Zatvorenik napao pravosudnog policajca i šakom mu izbio zube!

Povratak na Net.hr