ZAVRŠILA IZA REŠETAKA

NOVI DETALJI O KORUMPIRANOJ SUTKINJI IZ ZADRA: Doznajemo koliko je novca dobila od vlasnice agencije za nekretnine

USKOK je jučer uhitio sutkinju Općinskog suda u Zadru. A.B. je osumnjičena za primanje mita od vlasnice agencije za nekretnine iz Benkovca kojoj je pomogla oko rješavanja sudskih sporova u njezinu korist.

VELIKA AKCIJA USKOK-a I POLICIJE: U Zadru uhićena sutkinja jer se sumnja da je primala mito

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv njih dvije (’80. i ’65. godište), zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, priopćio je DORH.

PALA ZBOG PRIMANJA MITA: Prvi doznajemo tko je uhićena sutkinja iz Zadra i zašto se našla na meti USKOK-a

Osnovano su sumnja da je sutkinja Općinskog suda u Zadru, zaposlena u Stalnoj službi u Benkovcu, od početka veljače do 3. studenoga ove godine u Benkovcu i Obrovcu, na zahtjev i u dogovoru s vlasnicom agencije za nekretnine, u najmanje 36 predmeta za obećanu novčanu naknadu poduzimala sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima vlasnice agencije.

Slagala tužbe i prijedloge i onda kao sudac donosila presude

Sutkinja je, nakon što joj je vlasnica agencije predala dokumentaciju kojom raspolaže, kao i dokumentaciju potrebnu za pokretanje sudskog postupka koju je vlasnica pribavljala po uputi sutkinje, slagala tužbe i prijedloge za pokretanje pojedinačnog ispravnog postupka po kojima je kasnije kao uredujući sudac donosila odluke. Zatim je osiguravala da predmeti na temelju tako predane dokumentacije budu dodijeljeni njoj u rad te je u istima, posredovanjem vlasnice agencije, davala usmene i pisane upute za stranke i svjedoke koji su svjedočili.

Primila otprilike 27 tisuća kuna mita

Potom je, po dogovoru, zakazivala rasprave i donosila odluke za što je od vlasnice agencije za nekretnine primila najmanje 25 tisuća kuna i 150 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenica.

Povratak na Net.hr