NOVE TESKE OPTUZBE 'Karamarkov ekstremizam prijetnja je stabilnosti regije'

Bosanskohercegovacka stranka Demokratska fronta (DF) u utorak je na racun predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka izrekla novi niz teskih optuzbi i uvreda optuzujuci ga da se nastavlja uplitati u unutarnje poslove BiH posto je on dan ranije iznio svoja stajalista o tome kako bi valjalo urediti BiH.

“DF osuduje nastavak mijesanja Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a njegove huskacke izjave drzi prijetnjom za stabilnost i europsku buducnost regije”, priopceno je iz sredisnjice te stranke u Sarajevu.

Ekstremni desnicar

Karamarka optuzuju da je “nakon ekstremistickih izjava kojima otvoreno priziva secesiju i podjelu Bosne i Hercegovine” u utorak otisao i korak dalje i “dao sebi za pravo govoriti o tome sto je za njega prihvatljivo u BiH, a sto ne”.

“U DF-u drzimo da takvo ponasanje Karamarka svrstava HDZ uz bok ektremistickim ultradesnicarskim strankama kakve su Jobbik i Nacionalni front. Da u tim navodima imamo pravo govori i cinjenica da je potpredsjednik HDZ-a Drago Prgomet dao ostavku zbog Karamarkove ultradesnicarske politike”, stoji u priopcenju.

Iz stranke koju predvodi Zeljko Komsic Karamarku su porucili da nece uspjeti projekt podjele BiH koji je naknadno na sudu okvalificiran kao “zajednicki zlocinacki pothvat”.

Povratak u proslost

Dodali su da su se tvrdnje o pravu na skrb za sunarodnjake izvan granica mogle cuti i ranih 90-ih kada je Srbija pod izgovorom brige za Srbe izvan Srbije izvela agresiju na BiH, odnosno na Hrvatsku.

U priopcenju DF-a navedeno je i kako se nadaju da ce i gradani Hrvatske postati svjesni opasnosti koja se nadvila nad njihovom zemljom te da ce “odlucno odbaciti povratak u proslost koju priziva Karamarko”.

Povratak na Net.hr