NOVE OPTUŽBE NA RAČUN VODSTVA ŽIVOG ZIDA: / Šesteročlana obitelj umalo deložirana zbog dugova Vladimire Palfi

Image

Drama oko stranke Živi zid ne jenjava.

4.10.2016.
19:20
Play logo

Kako piše Globus, zbog dugova supredsjednice Živog Zida Vladimire Palfi, koja je i sama nebrojeno puta sudjelovala na deložacijama diljem Hrvatske, obitelj Škvorc iz Belice kraj Čakovca umalo je ostala bez krova nad glavom.

Novac za fakultet

'Moj Ivan će se odreći dijela plaće u korist sirotinje, a i ja kad aktiviram saborski mandat. Kad sam čula kako to govori Vladimira Palfi na televiziji, htjela sam puknuti! Neka se Vladimira ničega ne odriče, neka samo vrati ono što je nama dužna. Nek se 'odrekne' dijela plaće samo u korist svojih dugova', kazala je ogorčena umirovljenica Ljubica Škvorc čiji je suprug 2002. godine pristao biti jamac za kredit ocu supredsjednice Živog Zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Škvorc koja je, kako piše Globus, s obitelji Vladimire Palfi u rodbinsko - kumskom odnosu, a tvrde kako je otac Vladimire Palfi kod Međimurske banke dignuo kredit od šest tisuća eura na deset godina ne bili kćeri omogućio školovanje na fakultetu u Osijeku.

'Nisam ga mogao odbiti'

'Nije mogao ponuditi nikakvo drugo jamstvo, nije mogao staviti njihovu kuću pod hipoteku jer se ona i dan-danas vodi kao livada, i to ne na njih, pa me je molio pomoć. Bilo mu je stalo da se Vladimira školuje, iako je vjerojatno umro ne znajući da ona nije završila studij. Nisam ga mogao odbiti', kazao je Vinko Škvorc.

Kako tvrdi obitelj Škvorc, nakon smrti Vladimira Palfija, oca supredsjednice Živog zida, 2009. godine stvari su se zakomplicirale. Kažu, obitelj Palfi više nije uplatila niti jednu ratu duga Međimurskoj banci, koja je svoja potraživanja od 3780 eura nastojala namiriti od Vinka Škvorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrenut postupak ovrhe

Zbog neplaćenih rata kredita banka je aktivirala postupak ovrhe na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Radio sam u Hidroelektri i bio stavljen na privremeno čekanje na posao i za to dobivao neredovitu naknadu. Ubrzo sam ostao bez prihoda i onda sam blokiran. Banka je krenula u postupak zapljene naše kuće, poslali su procjenitelje, ishodili rješenje o ovrsi. Kako da dopustimo da nas šestero završimo na cesti zbog Vladimire Palfi i njezine mame?', kazao je Vinko Škvorc.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo