DETALJI NOVE ODLUKE / Oštrije mjere od ponedjeljka u jadranskim županijama: Evo kako i na što će se primjenjivati

Nova odluka koja će biti objavljena sutra stavlja naglasak na kontrolu provedbe protuepidemijskih mjera

22.7.2021.
11:29

Nužne epidemiološke mjere uvode se u četirima dalmatinskim županijama gdje je zabilježen porast novozaraženih. U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 179 novih slučajeva zaraze. Najviše slučajeva zabilježeno je u Zadarskoj županiji, Splitskoj županiji, gradu Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade objasnio je na koji način će se primjenjivati nove mjere.

"Smatramo da se trendovi rasta novozaraženih posljednjih dana ne bi smjeli podcjenjivati posebno ako se uzme u obzir činjenica da se zaraza novom delta varijantom širi cijelom Europom. Za Hrvatsku je takav razvoj situacije dodatno složen tajmingom ulaska u špicu sezone što podrazumijeva boravak velikog broja stranih, ali i domaćih gostiju na Jadranu.

Pooštravanje mjera ulaska iz trećih država

Kako bismo osigurali status sigurne turističke destinacije, dodatno smo pooštrili mjere ulaska iz trećih država s visokom stopom incidencije poput Velike Britanije, Ruske Federacije, a pripremamo i novi set nužnih epidemioloških mjera koje će vrijediti od ponedjeljka", kazao je ministar Davor Božinović.

"Nova odluka koja će biti objavljena sutra stavlja naglasak na kontrolu provedbe protuepidemijskih mjera s obzirom na intenzitet i veliki broj ljetnih događanja i okupljanja u priobalju. Njihov nadzor je moguć jedino potpunim angažmanom Stožera i ostalih službi na razini jadranskih općina, gradova i županija, koje imaju ovlasti za sva okupljanja i događanja, za koja procijene da su epidemiološki teško kontrolabilna, ne izdati suglasnost za njihovo održavanje", kazao je Božinović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen