Novac za nastavu studenti skupljaju na partyjima

‘Stalo nam je da naučimo što više i ne želimo da novac bude prepreka’, poručuju osječki studenti Umjetničke akademije, koji su, suočeni s nedovoljno novca koji daje Ministarstvo za praksu, organizirali humanitarni party.

Suočivši se s nedostatkom novca za odlazak na redovitu terensku nastavu, tridesetak studenata preddiplomskog studija Odsjeka za likovnu umjetnost osječke Umjetničke akademije odlučilo je potreban novac prikupiti organizacijom humanitarnog partyja u jednom noćnom klubu u osječkoj Tvrđi.

“Vodstvo Akademije objasnilo nam je kako od resornog Ministarstva znanosti ne dobiva dovoljno novca da bi nam pokrilo sve troškove te smo si odlučili pomoći sami. Naime, roditelji mnogih studenata imaju male plaće ili uopće ne rade pa nismo mogli računati ni na njihovu pomoć”, ispričala je glavna organizatorica Kristina Delalić-Vetengl, studentica 3. godine likovne kulture.

Dekanica podržava akciju

Hrvatske šume, u suradnji s kojima se provodi ova nastava, donirale su drvo, a Akademija je osigurala pokrivanje dijela troškova za smještaj u Jarčevcu, alat i materijal.

“No, nešto novca ipak je nedostajalo pa smo se odlučili organizirati. Stalo nam je da naučimo što više i ne želimo da novac bude prepreka. Hvala svim kolegama i prijateljima koji su se odazvali, platili ulaznicu te kupili i popili piće po sniženoj cijeni. Ovo je i lijepo druženje…”, kazala je za Glas Slavonije K. Delalić-Vetengl. Dekanica Akademije Helena Sablić-Tomić potvrdila je riječi studenata te naglasila da oni podržavaju ovakve studentske akcije.

Povratak na Net.hr