'NEMOJMO RAČUNATI NA DJECI'

JE LI MOGUĆE: Nakić stopirao projekt vrijedan 60 milijuna eura kojeg je već odobrila EU?

Još prije sedam godina Dječja bolnica Srebrnjak je predstavila projekt za izgradnju Centra kompetencije i translacijske medicine u kojem bi bio zdravstveno-istraživački Institut te pedijatrija i pedijatrijska kirurgija.

Za projekt vrijedan 60 milijuna eura novac su trebali dobiti iz Europske unije. Međutim, ovih dana saznali su da je Ministarstvo zdravlja projekt – stavilo na čekanje, prenosi Nova TV.

MINISTAR NAKIĆ O REFORMI ZDRAVSTVA: Evo gdje će se nalaziti 8 regionalnih bolnica

“Ministar i ‘struka’ – jer tu se kriju mnogi igrači koji po mom mišljenju žele neprijateljsko uzimanje ovog projekta. Ja sam šokiran ovim načinom na koji ministar razmišlja zbog toga što se ovdje radi o projektu koji je vezan uz djecu. Dakle, nemojmo kalkulirati na djeci, nemojmo raditi neke privatne računice”, zgraža se ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo.

Nakića brine održivost dječje bolnice

Ministarstvo zdravlja takve optužbe odbacuje te poručuju kako podržavaju izgradnju Centra.

“Stoga smo zamolili pomoć Mininstarstva obrazovanja, Medicinskog fakulteta, Hrvatskog liječničkog zbora i HZZO-a s ciljem da doznamo doista postoje li dugoročna znanstvena, stručna i financijska održivost projekta”, kazao je zamjenik ministra zdravlja Ivan Bekavac.

NAKIĆ UVODI ZABRANU ZAPOŠLJAVANJA: Nakon izbora u zdravstvu 500 ljudi dobilo posao na neodređeno

Dječja bolnica Srebrnjak jedinstvena je bolnica u Hrvatskoj za liječenje bolesti dišnog sustava kod djece.

Povratak na Net.hr