Mislite da živimo u zemlji apsurda? Objasnite zašto!

Vjerujemo da se većina vas već mnogo puta uvjerila u nelogične, a često i kontradiktorne propise hrvatske države. Počevši od sulude i mnogobrojne birokracije pa do javnog prijevoza, česti su slučajevi koji nas, svojom stupidnošću i bizarnošću, ostavljaju bez teksta i izbacuju iz takta.

Malo je onih koji nisu čuli za riječ Apsurdistan, koja se već ”udomaćila” za Hrvatsku. Raširio ju je poduzetnik Saša Cvetojević koji je svakodnevno preko društvenih mreža upozoravao na primjere ”apsurdistana”, kako je nazvao Hrvatsku, zbog birokratskih poteškoća s kojima se susreću poduzetnici, ali i obični građani, i zagorčavaju im život.

Riječ je o pojmu koji se prvotno našao na albumu popularnog benda Dubioze kolektiv, nakon čega je Apsurdistan postao omiljen i u terminologiji mase, te na kraju, dobio i svoju web stranicu.

Na stranici Apsurdistan.in posjetitelji mogu objaviti bizarne i apsurdne situacije iz Hrvatske u kojima su se našli. Možda će se na taj način barem neke od brojnih nelogičnosti u hrvatskom državnom aparatu i društvenom sustavu uspjeti otkloniti.

Čim otvorite stranicu možete pročitati jednu od ”situacija”:

”Inspekcija rada došla u ljekarnu i utvrdila da radnici ne rade 40 sati tjedno, nego manje. Znate li da je i to kažnjivo. Poslodavac je s tim ok, plaća ih za 40 sati, ali one ne odrade. Radnice sretne. Ali, ne može. Ugovor o radu kaže 40 sati. I sad ide prijava. Drugi grijeh je odluka o godišnjem datirana na dan početka samog godišnjeg. Ne može. Opet prekršaj. Na stranu što su plaće debelo preko 10.000 kuna neto u prosjeku, što su uvjeti rada super. Laka vam noć Apsurdistanci, nema nam pomoći.”

Kako se unose apsurdi?

Vrlo jednostavno. Za unos novog apsurda samo trebate kliknuti na na opciju “Dodaj novi apsurd” te ukratko opisati o čemu se radi.

Stranica je u vrlo kratkom roku postala jako popularna, pa na njoj već sada možete pronaći mnoge apsurde iz najrazličitijih područja hrvatske države. Sve što god vam padne napamet, možete zabilježiti baš tamo… Naravno, uz dva bitna kriterija, ako je dovoljno apsurdno i ako se dogodilo u Hrvatskoj.

I zato, ako imate prigovor, znate gdje ćete ga ostaviti…

Povratak na Net.hr