NOVA SEZONA

NOVA PRILIKA ZA HRVATSKE SEZONCE: Austrijska skijališta traže cijeli niz kadrova

Brojni Slavonci koji ljeti odlaze na sezonski rad na more i zimskih mjeseci nastavljaju potragu za poslom.

Jedan dio njih posao pronađe i i u Austriji, koja inače svake godine, prema nekim procjenama ima potrebe za 30 tisuća uvoznih radnika. Posebice je to naglašeno u vrijeme skijaške sezone koja slijedi u mjesecima koji su pred nama. Onima koji su zainteresirani potrebna je radna dozvola, moraju znati njemački i imati potrebnu struku.

Priliku da se zaposle kao posrednik im nudi tvrtka Euro Career iz Banjola koja je i lani kod austrijskih poslodavaca zaposlila 80-ak Slavonaca. “Posredujemo u zapošljavanju kvalitetnog kadra za kvalitetnog poslodavca. Idemo na kvalitetu, ne na kvantitetu, što nam je i danas jako važno, jer radimo s hotelima koji imaju četiri i pet zvjezdica. U cilju nam je da radnik bude zadovoljan, da poslodavac bude zadovoljan i u konačnici da budemo zadovoljni i mi kao agencija”, pojašnjava za Glas Slavonije Aleksandra Bertelt iz te tvrtke.

Ove godine, osim kuhara i konobara, potražnja je sve veća i za iskusnim recepcionarima, animatorima, fizioterapeutima…

“Posredujemo za radnike u objektima koji rade cijele godine, dakle nudi se mogućnost zapošljavanja i na neodređeno vrijeme. Inače, radimo s poslodavcima na području Vorarlberga i Tirola”, kaže Bertelt.
Oni koje zanima rad u Austriji mogu se javiti na e-mail office@euro-career.hr ili jobs@euro-career.hr. Za početak je dovoljno poslati samo životopis, na hrvatskom jeziku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr