Play ponuda

NOVA PRIJEVARA U HRVATSKOJ: / Ako kojim slučajem primite ovakav telefonski poziv evo što vam je činiti

Image
Foto: thinkstockphotos

Možda ćete i povjerovati da netko hitno treba vašu pomoć, no ne škodi provjeriti.

3.7.2018.
21:23
thinkstockphotos
Play ponuda

Dubrovačka policija danas je upozorila na novu prijevaru kojom nepoznata osoba, predstavljajući se kao djelatnik konzulata ili veleposlanstva neke države, traži pomoć za člana obitelji žrtve koju je kontaktirao, kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist. Ako kojim slučajem primite ovakav poziv, odmah stupite u kontakt s osobom koja navodno putem konzulata traži vašu pomoć ili s nekom od njoj bliskih osoba, kako biste provjerili istinitost dobivenih informacija prije uplaćivanja novca i kako ne biste postali žrtve prijevare.

Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula 24-godišnji državljanin Velike Britanije sumnjiči se za takvo kazneno djelo prijevare.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je sredinom ožujka ove godine 72-godišnjakinja dobila telefonski poziv ženske osobe iz SAD-a, koja se predstavila kao predstavnica konzulata i zatražila da se za potrebe pokrivanja troškova adekvatne liječničke skrbi njezine tete, koja živi u Australiji, uplati novac. Potom je s istog broja nazvala muška osoba koja se predstavila kao tetin unuk i tražio novčanu pomoć za baku, nakon čega su 72-godišnjakinja i njezina 74-godišnja sestra na račun osumnjičenog uplatile novčani iznos od 15.430 kuna. Nakon što je muškarac i sljedećeg dana tražio uplatu novca, oštećene su shvatile da su prevarene i cijeli su slučaj prijavile policiji.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Play ponuda
Play ponuda