STOŽER ODLUČUJE ZA VIKEND

NOVA PREDSTAVNICA UGOSTITELJA: ‘Da, čuli smo da će kafići ostati izuzeti od popuštanja mjera i to nam je neprihvatljivo’

‘Također tražimo da se nastave ekonomske mjere održavanja radnih mjesta te izmijenio dio do kad račun mora biti plaćen, jer velika većina nema mogućnost to platiti’, rekla je predstavnica ugostitelja

Stožer civilne zaštite ovog će vikenda odlučivati do kada će ugostiteljski objekti ostati zatvoreni, a sve je komentirala nova predstavnica ugostitelja Jelena Tabak za RTL.

“Sada kada se približava vrijeme otvaranja važno je da se u obzir uzmu svi ugostiteljski objekti po principu da se odredi način na koji možemo raditi, a da se ne ugrožava zdravlje ljudi i da svi objekti koji imaju infrastrukturne kapacitete po tim mjerama budu uključeni u rad, a ne da se dogodi razlika kao sada između caffe barova, restorana, bistroa kao što je sad slučaj”, rekla je Tabak.

Molba za Stožer

Upitana kako su došli do informacija o popuštanju mjera, za koje Plenković kaže kako ne postoje, kazala je: “Da dobili smo informaciju da u valu popuštanja mjera postoji mogućnost da kafići budu izuzeti iz tog dijela iz kojeg će biti obuhvaćeni restorani i hoteli što smatramo neprihvatljivima. Jasno da ne možemo znati točan datum popuštanja mjera i da treba pratiti epidemiološku situaciju.
No, molimo Stožer da dopusti rad svim onim objektima za rad neovisno koja su kategorija”.

Odgovorila je i na pitanje planiraju li ugostitelji prosvjede. “Prerano je za to govoriti, vidjet ćemo što kaže Stožer. Sada smo imali situaciju da su caffe barovi izostavljeni, a da se ta djelatnost obavljala u nekim drugim kategorijama i drugim djelatnostima.

Također tražimo da se nastave ekonomske mjere održavanja radnih mjesta te izmijenio dio do kad račun mora biti plaćen, jer velika većina nema mogućnost to platiti”, rekla je Tabak.

Svima je teško

Rekla je da je situacija među ugostiteljima teška. “Skupljamo snagu i energiju i nadamo se da će odgovorni imati sluha za naše zahtjeve, koji su dobri u za državu i poduzetnike”.

Tabak je naslijedila poziciju Medaka, a kaže kako on ostaje u Udruzi. “Marin i Vedran ostavili su leđa za ovu Udrugu, malo smo zarotirali pozicije, ali naši ciljevi su jasni i trebamo ići dalje”, zaključila je.

Povratak na Net.hr