ŽIVOT NA KREDIT

NOVA MINISTRICA OPTERETILA POLA SVOJE PLAĆE: Podignula je čak tri kredita, a posjeduje samo auto i stan

Nataša Tramišak, jedno od novih lica u Vladi Andreja Plenkovića, u svojoj je imovinskoj kartici navela da posjeduje stan u Osijeku, automobil Audi A3 koji je uzela na leasing te da otplaćuje čak tri kredita

Nova ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, među posljednjima je u Vladi Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa predala svoju imovinsku karticu. Iako je to učinila potkraj srpnja, kada je već postala ministrica, Tramišak će već morati korigirati svoje podatke. Naime, navela je kako je saborska zastupnica, iako je to tehnički gledano, bila od 22. do 23. srpnja kad je imenovana ministricom. Tako će morati dodati i ministarsku plaću, umjesto zastupničke koja iznosi 16.446,37 kuna.

POZNAT JE SASTAV 15. HRVATSKE VLADE: Evo kratkih životopisa starih i novih članova

Kreditno sposobna

No, s drugim podacima, barem zasad, ne bi trebala imati problema. Naime, kako otkriva RTL, u svojoj je imovinskoj kartici ministrica Tramišak navela kako joj je prebivalište u Osijeku, gdje posjeduje stan površine 61,6 četvornih metara vrijedan 525.000 kuna, koji je kupila na kredit. To je ujedno i najveći kredit od tri koja je podignula u Privrednoj banci Zagreb. Ondje je 2016. uzela 404.404,80 kuna na 10 godina uz kamatu od 4,44 posto i mjesečni anuitet od 4141,16 kuna.

Na tri je godine 2018. podigla drugi kredit vrijednosti 30.000 kuna uz kamatu od 7,75 posto i mjesečni anuitet od 936,30 kuna. Prošle godine je podigla i treći kredit od 35.000 kuna s rokom otplate od dvije godine i kamatom od 7,48 posto, odnosno mjesečnim anuitetom od 1574,67 kuna.

ŠTO SVE POSJEDUJU HRVATSKI MINISTRI? Najbogatiji ima čak 7 nekretnina, a ‘najsiromašniji’ tek dva automobila i čamac

Nema štednju ni dionice

Od ove godine ministrica Tramišak koristi i financijski leasing od 15.230,93 eura, s kamatom od 5,40 posto, rokom otplate 60 mjeseci i mjesečnim anuitetom od 198,48 eura za automobil Audi A3.

Osim toga, u imovinskoj kartici ministrica nije prijavila ništa. Naime, u rubrikama “štednja” te poslovni udjeli, dionice i vrijednosni papiri”, navela je kako to “ne postoji”. Napisala je i da nije članica i ne vrši funkcije u drugim pravnim osobama, udruženjima i organizacijama. Iz njezine imovinske kartice može se doznati i kako nije udana i nema djece.

TKO JE MILIJUNAŠ, A TKO NEMA KUĆU NITI STAN: Imovinske kartice aktualnih Plenkovićevih ministara otkrivaju neke zanimljive detalje

Povratak na Net.hr