DIREKTOR KRSTIČEVIĆ

NOVA EPIZODA ‘POVRATKA OTPISANIH’: Sadašnji šef Janafa nije po volji Plenkoviću; Priprema se teren za generala i bivšeg ministra

Iako će Vlada produljiti za još šest mjeseci mandat predsjedniku uprave Janafa, Stjepanu Adaniću, to je, čini se, samo priprema terena za postavljanje Damira Krstičevića na tu funkciju

Iako je ranije bilo predviđeno, javni natječaj za predsjednika uprave Janafa neće biti raspisan do daljnjega. Privremeni šef, Stjepan Adanić, koji je na to mjesto došao nakon uhićenja Dragana Kovačevića, trebao bi ovoga tjedna predstaviti rezultate poslovanja. 24sata doznaje i kako će mu biti produljen ugovor na još šest mjeseci.

“Ja sam vojnik i samo sam koncentriran na rad. Ništa me u tome ne može omesti i samo mi je na pameti Janaf. Sljedeći tjedan ćemo objaviti rezultate rada i ne mogu o tome prije govoriti pa Vas molim da mail uputite našem uredu za medije”, poručio je novinarima Adanić.

Adanić je inače nećak Ankice Tuđman, ratni gradonačelnik Varaždina i bivši suradnik Jadranke Kosor u Ministarstvu branitelja. Doznaje se kako za poziciju šefa Janafa nije bio prvi izbor Andreja Plenkovića.

“Premijer je bio skloniji Vladislavu Veselici, no kako su unutar Janafa, a i šire počele kružiti neugodne priče koje ne bi dobro sjele javnosti da se objave, premijer se očito nije htio dovesti u situaciju da opet mora nekoga pravdati pa je izabrao jednostavnije rješenje u vidu Adanića”, rekla je osoba dobro upoznata sa zbivanjima u Janafu i Vladi.

TUĐMANOV GENERAL NA SPECIJALNOM ZADATKU: Službeno, trebao bi spasiti Janaf, ali je li, zapravo, pred njim zadatak čuvanja tajne?

Umjesto generala – general

Bez njegova blagoslova nema punog mandata, a nekako se očekuje da će vlast, unatoč javnom natječaju, ipak izabrati nekog svog kandidata. “Odluka o objavi javnog natječaja za izbor predsjednika Uprave društva Jadranski naftovod d.d. nije donesena. Gospodinu Adaniću se može produžiti mandat za najviše šest mjeseci ili do provedbe natječaja”, poručili su iz Ministarstva gospodarstva na pitanje kada će se raspisati javni natječaj.

Vlada će produžiti mandat Adaniću za još šest mjeseci. Zakonski, tako ga može produljivati unedogled, no čini se kako će ipak nastojati pronaći neko trajnije rješenje. “Plenković se više ne želi dovoditi u situaciju da na takve pozicije sjedaju kompromitirani ljudi. Nitko se još nije ohladio od 15 smjena ministara u prošloj Vladi. Kako se morao riješiti ljudi koji nije htio, možete biti sigurni da će im se znati odužiti. Pogledajte Podravku. Sve je radio kako bi Martina Dalić ostala u Vladi, no javni pritisak je bio presnažan, ali joj se Podravkom odužio. Tako će se odužiti i Damiru Krstičeviću“, govori izvor iz Janafa.

Ona pojašnjava kako je Adanić dobio dodatnih šest mjeseci, jer mora proći godina dana od Krstičevićeva odlaska iz Ministarstva obrane, opet kako bi se zadovoljila zakonska forma.

MARTINA DALIĆ POSTALA JE ČELNICA PODRAVKE: Zahvalila je Plenkoviću, a onda komentirala aferu Borg; ‘Još pri tome stojim…’

Povratak na Net.hr