Play ponuda

NOVA DRAMA OKO CESAREA: / Cijeli tim Centra za socijalnu skrb završio na bolovanju, tumači odbijaju angažman

Image
Foto: Pixsell, Dalmacija Danas
28.10.2017.
12:42
Pixsell, Dalmacija Danas
Play ponuda

Razlog odgode ovog je puta bio tehničke prirode jer iz Centra za socijalnu skrb Split i tamošnjeg stručnog tima nije mogao pristupiti ročištu u petak, a, osim toga, sud nije na vrijeme uspio naći prevoditelja pa je odlučeno da se sastanak odgodi za početak studenoga, saznaje Slobodna Dalmacija.

Image
ZAŠTO JE PRESUDA TALIJANSKOG SUDA NINI KULUZ TAKO DRAKONSKA? /

Inače bi dobila tek uvjetnu kaznu, ali...

Image
ZAŠTO JE PRESUDA TALIJANSKOG SUDA NINI KULUZ TAKO DRAKONSKA? /

Inače bi dobila tek uvjetnu kaznu, ali...

Od rujna prošle godine - kad se majka dječaka Nina Kuluz predala policiji nakon pet godina bijega sa sinom, i od kada je određeno provođenje ovrhe - održana su dva konzultacijska sastanka, a nakon toga je pokušana i ovrha krajem lipnja ove godine, no ona u konačnici nije provedena.

Svojim nedolaskom 'pomogli' majci

U međuvremenu je Kuluz doživjela više neuspjeha na talijanskim i hrvatskim sudovima u bitci za skrbništvo nad malim Cesareom. Naine, ona je zatražila od Općinskog suda u Splitu izmjenu odluke o vraćanju Cesarea u Italiju, što je određeno sukladno Haaškoj konvenciji o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice djece. Taj je prijedlog početkom rujna ove godine odbijen kao nedopušten, a odbijen je i zahtjev za odgodom ovrhe.

Kuluz je zatim početkom listopada nepravomoćno osuđena na talijanskom sudu na tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog ilegalnog odvođenja djeteta iz Italije, a prema toj presudi joj je i oduzeta roditeljska skrb, koju je dotad, odlukom Obiteljskog suda u Torinu iz 2012. godine, dijelila s ocem Alessandrom Avenatijem.

Iako sudovi nisu na njezinoj strani, čini se kako se većins građana Splita solidarizirala s Ninom Kuluz pa su tako stali iza nje u pokušaju ovrhe, a "pomogli" su joj i ovog puta nedolaskom na konzultacijski sastanak.

Sastanak odgođen za početak studenog

Tako su početkom ovog tjedna iz CZSS-a usmeno obavijestili nadležnu sutkinju kako nitko od stručnog tima nije u mogućnosti pristupiti zbog bolovanja i seminara, a osim izostanka nadležnog socijalnog radnika, sutkinja je imala problema i s pronalaženjem sudskog tumača za talijanski jezik jer su svi redom odbijali angažman.

Ipak, sastanak će se u konačnici održati jer je sutkinja uspjela pronaći sudskog tumača te je odgodila sastanak za početak studenog, a tada bi se s bolovanja i stručnih seminara trebali vratiti i stručnjaci iz CZSS-a Split.

Play ponuda
Play ponuda