SRETAN ZAVRŠETAK

NIZOZEMCI SE ZALETJELI: Krenuli na tešku rutu s gradskim biciklima, spašavao ih HGSS

Na teže prohodnom terenu uz kišu, maglu te nisku temperaturu na nadmorskoj visini iznad 800 metara nešto nakon ponoći uspjeli su pronaći bračni par neposredno uz Nacionalni park Plitvička jezera

Još jedna akcija HGSS-a prošla je uspješno, a riječ je o spašavanju nizozemskog bračnog para. Par se u nedjelju zaputio u obilazak vrlo zahtjevne biciklističke rute koja je preporučena samo skupinama jako dobro opremljenih biciklista. Međutim, par se na tu činjenicu oglušio pa su u brdo otišli gradskim biciklima, javlja HGSS.

TINEJDŽER OTIŠAO TRČATI PA SE IZGUBIO U ŠUMI KOD ZAGREBA: HGSS krenuo u akciju, po noći se grijao lišćem

Nekoliko sati kasnije, HGSS je dobio poziv i počeli su s akcijom traganja i spašavanja. Na teže prohodnom terenu uz kišu, maglu te nisku temperaturu na nadmorskoj visini iznad 800 m nešto nakon ponoći uspjeli su pronaći bračni par neposredno uz Nacionalni park Plitvička jezera. Nizozemski par je bio vidno iscrpljen, dehidriran i pothlađen te im je pružena prva pomoć.

U ovoj potrazi sudjelovalo je 11 pripadnika HGSS stanice Karlovac s ispostavom HGSS Slunj-Rakovica. Za potragu su korištena četiri vozila.

NEKI MANIJAK BACIO ŠTENCA U DUBOKI I STRMI KANJON RIJEKE CETINE: Hrabri HGSS-ovci ga spasili s dubine od 100 metara

Povratak na Net.hr