BORBA TEK POČINJE

‘NITKO TU BAŠ NIJE NEVIN’: Lažiranje potpisa, brisanje članova… SDP-ovci se optužuju za prljavu kampanju

Glavni odbor SDP-a danas je utvrdio listu osam kandidata za novog predsjednika SDP-a čime je počela službena kampanja za unutarstranačke izbore 19. studenoga.

SUTRA ĆEMO ZNATI SVE: Je li bilo muljaža u skupljanju potpisa unutar SDP-a?

Iako u stranci kažu da predizborna kampanja traje već dva mjeseca, iduća dva tjedna intenzivirat će se predizborno odmjeravanje snaga između kandidata Davora Bernardića, Orsata Miljenića, Ranka Ostojića, Karoline Leaković, Tonina Picule, Vesne Škulić, Domagoja Hajdukovića i Gordane Sobol.

Predsjednik Središnje izborne komisije (SIK) Vedran Lendić izjavio je novinarima da je svih osam kandidata ispunilo uvjete i prikupilo najmanje tisuću potpisa potpore članova stranke.

Neslužbeno se doznaje da su veća odstupanja u valjanosti potpisa – od čak 1500 potpisa, uočena kod jednog kandidata, dok su kod ostalih sedam kandidata odstupanja bila znatno manja. To, međutim, nije htio u izjavi novinarima potvrditi predsjednik SIK-a.

Jednoglasno prihvaćene kandidature

“Kandidature su jednoglasno prihvaćene, osam je kandidata za predsjednika stranke, 78 za predsjedništvo i 383 za Glavni odbor”, rekao je Lendić novinarima.

Kandidat Davor Bernardić, zbog čije je procedure prikupljanja potpisa podnesena i prijava izbornoj komisiji, ponovio je u izjavi novinarima da se protiv njega vodi prljava kampanja iz stožera jednog protukandidata, koji mu je podmetnuo lažne potpise.

BERNARDIĆ UZVRAĆA UDARAC: ‘Jedan kandidat vodi prljavu kampanju i želi da SDP bude na koljenima’

Bernardić nije htio reći na čiji stožer misli, no, na pitanje novinara je li riječ o stožeru Orsata Miljenića, rekao je “Imate pravo”.

Prljava kampanja

Prljavom kamapanjom je ocijenio i “brisanje 170 članova iz Siska”, koje je, uoči unutarstranačkih izbora, isključila gradska organizacija SDP-a zbog neplaćanja članarine.

Vođenje “prljave kampanje” u SDP-u nije htjela komentirati kandidatkinja Gordana Sobol koja je novinarima samo rekla da “Nitko tu baš nije nevin”.

Na Glavnom odboru dogovoreno je da će se u iduća dva tjedna održati pet sučeljavanja predsjedničkih kandidata u najvećim gradovima, a na raspolaganju će im ukupno biti 300.000 kuna iz stranačke blagajne.

Povratak na Net.hr