OPET U PROBLEMIMA

NITKO NEĆE TAMO: Za ravnatelja Imunološkog javio se samo jedan kandidat, a i taj je odbijen

Niti nakon drugog javnog natječaja nije izabran ravnatelj Imunološkog zavoda. Upravnom vijeću stigla je samo jedna ponuda, a ono ju je odbilo nezadovoljno predloženim programom jedinog kandidata, javlja N1 televizija.

Podsjetimo, koncem kolovoza Vlada je donijela uredbu kojom se Imunološki zavod osniva kao javna ustanova. Tada se s mnogo optimizma očekivalo da će time biti riješen dugotrajni problem Imunološkog zavoda. Jedino pozitivno što se u međuvremenu dogodilo jest da su plaće zapsolenih bile redovne.

Sve teče presporo

Tehnički ministar zdravlja Siniša Varga tvrdi da je tomu tako jer je nastupilo tranzicijsko razdoblje nakon parlamentarnih izbora u kojem se kandidatima ne može jamčiti dugovječnost na tom položaju, ali i stoga što u farmaceutskom sustavu inače sve traje duže.

Dio zaposlenih ne slaže se s tim objašnjenjima. Oni smatraju da, izuzev odluke o njihovim plaćama, sve ostale Vlada nije ispoštovala, te da zbog toga sve teče presporo.

Dioničkom društvu Imunološkog zavoda predstoji sazivanje i odluka skupštine o prijenosu ovlasti i imovine prema državnom zavodu, što je u području ovlasti Ministarstva gospodarstva i DUUDI-ja.

MINISTAR VRDOLJAK: Novac za Imunološki zavod naći ćemo na “kružnom toku”

Hitni posao za novu vladu

Iz Ministarstva gospodarstva neslužbeno poručuju da su svoje obveze izvršili, pa će sve odluke vjerojatno čekati novu vladu, a time i izbor novog ravnatelja kojeg će nova ekipa u Banskim dvorima možda tražiti na drugačiji način. Primjerice, natječaj bi mogao biti proširen i na europsko tržište.

Ines Strenja Linić iz Mosta drži da će pitanje Imunološkog zavoda nova vlada i novi ministar morati rješavati već na početku mandata, vjerojatno raspisivanjem novog natječaja, a moguće i angažmanom  tzv. ‘head huntera’.

U međuvremenu, o Imunološkom zavodu brine v.d. ravnateljica koja zavod priprema za inspekciju proizvodnje virusnih cjepiva u drugoj polovici siječnja, piše N1.

SPAS ZA IMUNOLOŠKI ZAVOD: Lijek koji su već proizvodili mogao bi im donijeti milijune!

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr