NEOČEKIVANI PREOKRET / Ništa od poskupljenja vode u Zagrebu, povučen novi cjenik: 'Uočili smo proceduralne pogreške'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ustvari odgađaju poskupljenje vode u sljedećih nekoliko mjeseci dok se ne provede novi postupak donošenja cjenika. Spomenuo je Blažević i da se cijena ViO usluga nije povećala od 2012. godine te da je poskupljenje nužno zbog sigurnosti isporuke vode i pokretanja investicija radi smanjenja gubitaka

9.3.2023.
13:17
Sanjin Strukic/PIXSELL
Play logo

Početkom tjedna Zagrebački Holding potvrdio je za RTL Danas da će voda u Zagrebu poskupjeti za sedam posto, a i sam gradonačelnik Tomislav Tomašević dao je nalog privremenoj upravi Vodoopskrbe i odvodnje (ViO) da članovima Vijeća pripreme svu dokumentaciju da ih uvjere da je poskupljenje opravdano.

Ipak, stigla je objava Vodoopskrbe i odvodnje koja je stavila odluku o novom cjeniku vode izvan snage te će se do daljnjega primjenjivati stari cjenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime, novi direktor ViO-a, Marko Blažević, odmah po imenovanju održao je nekoliko sastanaka s Vijećem za vodne usluge, na kojima je potvrđeno da su prilikom donošenja prethodnog cjenika učinjene proceduralne pogreške. Sukladno tome, direktor Blažević odlučio je pokrenuti novi postupak s Vijećem", stoji u priopćenju.

Image
DIO SPORAN, DIO NIJE /

Obznanili koliko će poskupjeti voda u Zagrebu: 'Nije riječ o najavljenih 15 posto'

Image
DIO SPORAN, DIO NIJE /

Obznanili koliko će poskupjeti voda u Zagrebu: 'Nije riječ o najavljenih 15 posto'

"Važno je napomenuti da se ovom odlukom ne dovodi u pitanje potreba za podizanjem cijena vodnih usluga i naknada, već je cilj u suradnji s Vijećem osigurati da postupak donošenja novog cjelovitog cjenika bude u potpunosti u skladu s regulativom", naglasio je Blažević.

Ustvari odgađaju poskupljenje vode u sljedećih nekoliko mjeseci dok se ne provede novi postupak donošenja cjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je Blažević i da se cijena ViO usluga nije povećala od 2012. godine te da je poskupljenje nužno zbog sigurnosti isporuke vode i pokretanja investicija radi smanjenja gubitaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Direktor ViO-a rekao je da saniranje 130 puknuća cijevi u jednom mjesecu iziskuje svakodnevna značajna ulaganja, a jedini način da se puknuća i gubici vode dugoročno smanje jest značajno ulaganje u obnovu i modernizaciju vodoopskrbne mreže.

"To je i jedini način da se mreža proširi i dovede do svakog kućanstva u Gradu Zagrebu", zaključio je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo