HDZ AFRIKA

NISMO ŠVICARSKA, ALI NAM JE BOLJE NEGO U AFRICI: HDZ je Hrvatskoj srozao standarde, a evo kako stojimo u usporedbi s Afrikom

Plenković je danas iznenadio sve, vjerojatno i samog sebe, usporedivši Hrvatsku s Afrikom od koje nam je, eto, bolje

Franjo Tuđman i HDZ 90-ih su obećavali kako će Hrvatska po bogatstvu i blagostanju biti mala Švicarska.

“Bit ćemo jedna od najrazvijenijih i najbogatijih država europe i svijeta”, nastavila je s takvim obećanjima 2015. novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

ZAŠTO SE UOPĆE ŽALIMO? Premijer mrtav-hladan: ‘U Africi bi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj’ 

Još uvijek nam je bolje nego u Africi

U ponedjeljak, na Dan državnosti, premijer Andrej Plenković zavapio je kako nam je, eto, barem bolje nego u Africi. Govoreći o hrvatskom demografskom problemu, izjavio je:

“Taj trend je svojstven mnogim zemljama u Europi upravo naše veličine, to je jedno od temeljnih pitanja, i jučer smo dijelom o tome govorili, imate ogromne plus demografske trendove u zemljama Afrike i srednjeg istoka gdje je sasvim drugačija situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj”, izjavio je Plenković.

Naknadno su iz Vlade pokušali sve svaliti na “neke medije”, pa u priopćenju navode da je premijer govorio o demografskim trendovima, napadaju medije i ponavljaju njegovu izjavu

Plenkovićeva kritika našim ljudima

A ta je izjava, čini se, i kritika građanima, odnosno hrvatskim ljudima – zašto malo ne porade na demografiji, bolje im je neko u Africi, a tamo su ogromni plus demografski trendovi.

Kako smo, dakle, točno došli do toga da se od usporedbi sa Švicarskom uspoređujemo sa Afrikom?

Pitanje je to koje bi si trebali postaviti svi hrvatski građani, ali, prije svega, vladajuće garniture na čelu s premijerom.

VALJDA U AFRICI ŠEFOVI DRŽAVA UREĐUJU PORTALE: Iz Vlade ponovili Plenkovićevu izjavu, pa napali medije zbog naslova 

Hrvatska se ne snalazi u novom svijetu

Predsjednica je nedavno, govoreći o demografiji, kazala kako je sloboda kretanja i rada u inozemstvu najveća mana EU.

Premijer, s druge strane najveći problem ne vidi u tome što Hrvati odlaze nego što su toliko drski pa im ovaj standard nije dovoljno dobar, kao, naprimjer, u Africi, pa se ne odlučuju stvarati obitelji.

Usporedbe s Afrikom bi se mogle nastaviti

Plenković, međutim, nije prvi, a sudeći prema smjeru u kojem se stvari razvijaju, niti zadnji koji je Hrvatsku usporedio s Afrikom.

“Danas sam se našao u Splitu, Hrvatska. U principu, Afrika sa strujom”, tvitao je lani nigerijski poduzetnik Sim Shagaya. 

Poduzetnik Nenad Bakić u ponedjeljak je objavio graf usporedbe kumulativnog rasta BDP-a Hrvatske i Subsaharske Afrike:

U Hrvatskoj, zaista, jest bolje nego u Africi. Zasad.

S kime će nas političari uspoređivati kada nas i oni prestignu?

Povratak na Net.hr