PRIJETIO DA ĆE ZAPALITI ZGRADU

‘NISI MI ZAPOSLIJA MALOG’: Upao u ured gradonačelnika Vrgorca i fizički ga napao

U Vrgorcu je fizički napadnut gradonačelnik Ante Pranić, koji je na posljednjim parlamentarnim izborima bio na mostovoj listi za 10. izbornu jedinicu. Pranić se navodno našao na udaru zato što nije želio pogodovati pri zapošljavanju.

Povodom incidenta na Facebooku su oglasila Nezavisna lista mladih Vrgorac. Izjavu prenosimo u cijelosti:

“Prije svega, oštro osuđujemo govor mržnje predsjednika vrgoračkog HDZ-a, Željka Primorca. Što Željko želi postići?

Huškačkom politikom širenja laži i demagogije želi unijeti nemir.

Preuzimanjem vodstva grada dočekalo nas je 3 milijuna kuna neplaćenih potraživanja za komunalnu naknadu. Dok su neki građani uredno plaćali obaveze, pojedinci su godinama izostavljeni. Danas kada smo svi isti, nakon niza opomena krenule su ovrhe sa mogućnošću žalbe. Sve što bude u zastari nakon žalbe zapravo je oštećenje Grada zbog čega će biti podignute kaznene prijave prema odgovornim osobama. Zbog 1300 kn ovrhe, zbog neplaćenih obaveza zadnjih godina, danas je u gradski ured uletio građanin, neprimjerenim riječnikom vrijeđajući sve gradske službenike, najavljujući da će zapaliti cijelu zgradu.

Gradonačelnik je stao u obranu gradskih službenika zbog čega je fizički napadnut. Prije napada sami službenici su u ime ljutitog građanina ispisali žalbu na rješenje. To nije spriječilo fizički napad na gradonačelnika. Zašto? Pravi razlog napada je rečen prije samog čina: “nisi mi zaposlija malog”. Dok gradonačelnik ne želi pogodovati prilikom zapošljavanja, u drugim institucijama se događaju čudne pojave.

Kakve? Krenimo redom. Željko Primorac iz GKS-a u Konzervatorski ured u Splitu, imamo prinove po političkom ključu u socijalnoj službi kao i u županijskoj službi za prostorno planiranje. Očekuje se prinova i u hitnoj… Ali uskoro o tome. Prava tema za sve portale i novine, jer ono što HDZ radi u Vrgorcu, ne radi ni u jednom drugom gradu.”

 

Povratak na Net.hr