banner

VJERAN KOLEGA

‘NISAM SE ODREKAO NI TITA NI TUĐMANA’: Pavle Kalinić opovrgnuo da napušta Bandića, a otkrio je i što bi za Zagreb mogao biti veliki problem

‘Ja se nisam odrekao ni Josipa Broza Tita, ni Franje Tuđmana pa ne vidim zašto bih se odrekao Milana Bandića’

Nakon što su se u medijima pojavili napisi da se zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića odriču njegovi najbliži suradnici, među njima i Jelana Pavičić Vukičević i Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba rekao je kako to nije istina. “Ja se nisam odrekao ni Josipa Broza Tita, ni Franje Tuđmana pa ne vidim zašto bih se odrekao Milana Bandića”, kazao je Pavle Kalinić za N1.

Upitan namjerava li se angažirati na lokalnim izborima, rekao je da nikad nije bio član nijedne stranke i kako smatra da ima mlađih i pametnijih od njega koji bi se mogli angažirati oko lokalnih izbora. “Kad meni ovaj mandat završi, ja ću imati preko 64 godine, a ja sam već prije rekao da sam prestar za ovo”.

BANDIĆ I NE POMIŠLJA NA POVLAČENJE: Napušta ga dvoje najbližih suradnika, a ipak se sprema za lokalne izbore

O sigurnosnoj situaciji

Govoreći o sigurnosnoj situaciji u Gradu Zagrebu, vezano uz izvješće SOA-e, Kalinić je rekao da bi za Grad Zagreb najveći problem bio da netko upadne u sustav nuklearne elektrane Krško ili u neku od hidrocentrala. Smatra kako treba podići razinu cyber zaštite.

Nakon performansa s lubenicama koje su izbačene na plato ispred Banskih dvora, rekao je da bi prostor oko Vlade trebao biti osiguran. “Ono što se dogodilo s lubenicama, sigurno se ne bi smjelo dogoditi. To samo pokazuje koliko je Strategija nacionalne sigurnosti nedovoljna kad bilo tko može dovesti kombi s lubenicama i istresti ga pred Vladu”, kazao je Kalinić za N1.

PAVLE KALINIĆ NAJAVIO ODLAZAK: ‘Da se pojavljujem na ulici i guram… Prestar sam, mislim da je to prošlo vrijeme’

Povratak na Net.hr