Play ponuda

NINA KULUZ KONAČNO ZAGRLILA SINA CESAREA: / Sud odlučio da ga može viđati svaki dan, ali pod strogim nadzorom

Image
Foto: PIXSELL/HRT

'Potrčali su jedno drugom u zagrljaj, uspjela mu je dati obuću i plišanog dupina'

27.6.2018.
20:16
PIXSELL/HRT
Play ponuda

Nina Kuluz prvi je put vidjela sina Cesarea (8) nakon što je dječaka otac Alessandro Avenati na silu odvukao u Italiju početkom prošlog tjedna. Iako je majka odmah za njima otputovala u Moncalieri pokraj Torina, tek se u utorak ujutro sastala s bivšim partnerom radi dogovora daljnjih susreta sa sinom. Čitavo su vrijeme bili prisutni psiholog i socijalni radnik, a sve je proteklo u mirnom tonu, prenose talijanski mediji, prema kojima je susret majke i sina bio unaprijed dogovoren, dok je prijateljica Nine Kuluz u zatvorenoj Facebook grupi izvijestila kako se sve dogodilo slučajno.

Druženje na 'neutralnom' terenu

"Dragi svi, znam da svi s nestrpljenjem očekujete vijesti jesu li majka i dijete imali susret. Samo ću vas kratko izvjestiti da je Nina danas popodne uspjela vidjeti dječaka, slučajnim susretom ispred njihovog centra. Potrčali su jedno drugom u zagrljaj, uspjela mu je dati obuću i plišanog dupina koji svi učenici u razredu "čuvaju" neko vrijeme. Bas sada je red na našeg dječaka. ? Trebao bi ga vratiti u razred na početku 3. razreda... Sutra bi trebali imati susret pa ćemo vas Izvjestit. Hvala vam na strpljenju", napisala je Vanda Plazonić u grupi Spasimo malog Cezarea.

Image
SUD DONIO KONAČNU ODLUKU - NINA KULUZ MORA SINA VRATITI OCU: /

Maleni Cesare nakon škole odlazi u Italiju

Image
SUD DONIO KONAČNU ODLUKU - NINA KULUZ MORA SINA VRATITI OCU: /

Maleni Cesare nakon škole odlazi u Italiju

"Ne namjeravam odvojiti Cesarea od majke niti raditi ono što je ona meni radila", kazao je Avenati tijekom susreta. Sud za maloljetnike koji je nadležan za pitanja socijalne skrbi u Moncalieriju izdao je privremeno rješenje prema kojemu Kuluz može svakodnevno viđati sina, a očekuje se da će za nekoliko dana na snagu stupiti i trajno rješenje. No, svaki susret majke i sina morat će se odvijati na neutralnom terenu i pod nadzorom, kao i prvi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Apel ministru pravosuđa

Trenutno je najvažnije da se dječaku maksimalno olakša i da dobije svu potrebnu podršku, s obzirom na to da mu ova velika životna promjena nimalo lako nije sjela. Rješenje o susretima doneseno je uz suglasnost oca Talijana, koji od travnja prošle godine ima isključivo pravo na roditeljsku skrb. Nini Kuluz to je pravo oduzeo sud u Torinu kada ju je nepravomoćno osudio na tri godine i četiri mjeseca zatvora za otmicu Cesarea 2011. godine. Istom presudom mora platiti 50.000 eura Avenatiju.

Majka će se, zbog novonastalih okolnosti, sada najvjerojatnije preseliti u Italiju kako bi dječaku pomogla u prilgodbi na novu okolinu. Za to vrijeme u Hrvatskoj, skupina građana je u otvorenom pismu ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću, povodom nedavne ovrhe nad Cesareom Avenatijem, zatražila da se kazne oni koji su odgovorni za zlostavljanje tog dječaka te od ministra zahtijevala da se založi za zaštitu Cesarea u Italiji, kao i da prati što se s njim događa. Pismo je do srijede poslijepodne potpisalo 8.118 osoba.

Play ponuda
Play ponuda