SUMMIT BRDO-BRIJUNI

NIKOLIĆ: “S pravom ću reći da je Srbija primjer dobrog susjeda”

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić najavio je da će na summitu procesa Brdo-Brijuni u Zagrebu reći da je Srbija primjer dobrog susjeda i da svima želi stabilnost kakvu je ostvarila njegova zemlja, javlja Tanjug.

Ovo je drugi Nikolićev dolazak u Zagreb otkako je izabran za predsjednika 2012. Prvi je bio na proslavi ulaska Hrvatske u EU 2013. godine.

“S pravom ću reći da je Srbija primjer dobrog susjeda i da i ostalima želi stabilnost kakvu je sama postigla u posljednje tri godine. Na naše ponašanje ne utječu sporadične uvrede, omalovažavanja i gotovo prijeteće izjave pojedinaca iz okruženja”, rekao je Nikolić za Blic.

NEVIĐENE MJERE OSIGURANJA NA PLESU: Joe Biden stigao u Zagreb

Iz ureda srbijanskog predsjednika rekli su srbijanskim medijima da neće biti bilateralnog susreta s kosovskom predsjednicom Atifetom Jahjagom.

Rasrpavljat će i o terorističkim prijetnjama

Domaćini skupa u okviru procesa Brdo-Brijuni su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i slovenski kolega Borut Pahor, koji očekuju da će na skupu biti izražena potpora EU-a i SAD-a o uključivanju država JIE u EU i stabilizaciji regije.

Zagrebački summit bit će ujedno i prilika za raspravu o sigurnosnim izazovima i terorističkim prijetnjama.  Posebni gost skupa je američki potpredsjednik Joe Biden, a osim predsjednika zemalja regije u Zagrebu su i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i austrijski predsjednik Heinz Fischer.

Povratak na Net.hr