Milanovic dobio 'kosaricu'

Iz ORaH-a su u nedjelju odbacili i dezinformacijama nazvali medijska nagadanja o dogovorenoj suradnji ORaH-a i SDP-a te navodnim ponudama o raspodjeli mjesta u buducoj vladi, isticuci kako sa SDP-om i ostalim strankama Kukuriku koalicije ne mogu suradivati jer nisu vjerodostojni i politicki odgovorni.

“ORaH ne moze suradivati sa SDP-om i strankama Kukuriku koalicije jer nisu vjerodostojne i politicki odgovorne u provedbi predizbornih obecanja i vlastitog programa, te sigurno nece sudjelovati u politickom projektu koji bi omogucio produzetak sadasnje neuspjesne politike koja nije u interesu gradana i gradanki Republike Hrvatske. ORaH nema ambiciju spasavati SDP ni preuzimati odgovornost za los i neodgovoran rad Vlade”, porucuju iz ORaH-a u priopcenju.

Isticu kako najostrije demantiraju ponovne medijske spekulacije i dezinformacije o “dogovorenoj” suradnji sa SDP-om te “ponudama” predsjednice stranke Mirele Holy kao navodne buduce premijerke o raspodjeli mjesta u iducoj vladi, ocjenjujuci kako takve insinuacije obmanjuju javnost u cilju nanosenja politicke stete ORaH-u.

Ministrove lazi

“Takoder demantiramo lazi ministra Marasa o postojanju dogovora izmedu ORaH-a i SDP-a. Stranka ORaH vec je vise puta jasno i nedvosmisleno informirala medije i javnost da ORaH na sve izbore izlazi samostalno te ovim putem ponovno isticemo da ORaH nece ulaziti u postizbornu suradnju sa SDP-om jer Vlada ne provodi Plan21″, navode iz ORaH-a.

Odbacuju i medijske te tvrdnje politickih komentatora da ce stranka podrzati i biti dio tzv. lijeve vlade predvodene SDP-om.

“Nikakva suradnja ORaH-a sa SDP-om nije moguca”, naglasavaju u priopcenju.

Tvrde i kako se politicki analiticar Zarko Puhovski, za kojega kazu kako iznosi takve informacije, nije odazvao njihovu pozivu upucenom vecem broju politickih analiticara kako bi ih transparentno informirali o stranackim stavovima i politikama.

“Buduci da se politicka analiza treba temeljiti na objektivnosti i provjerenim cinjenicama, smatramo da se iznosenjem netocnih tvrdnji namjerno nanosi steta stranci ORaH. Ovim putem pozivamo stoga strucnu politolosku javnost na javnu osudu ovakvog neeticnog postupanja”, porucuju iz ORaH-a.

Glasnogovornik ORaH-a Dean Sarcevic u priopcenju navodi i kako ga, pri iznosenju informacija o tome da je ORaH siguran partner SDP-u, mediji nijednom nisu kontaktirali niti prenijeli prethodno izrecen i u vise navrata javno potvrden stav stranke.

“Ovakvo medijsko izvjestavanje je neprofesionalno te ga smatramo zlonamjernim medijskim podmetanjima jer takve tvrdnje nisu potkrijepljene nijednim nasim stavom ili izjavom, vec upravo suprotno. Smatramo da ovakve i slicne insinuacije, plasirane s ljevice i desnice, imaju za cilj unistavanje vjerodostojnosti nase stranke jer ocito ORaH percipiraju kao prijetnju ostvarenju svojih partikularnih interesa”, istice Sarcevic.

Da nema rijeci o tome da je ORaH “sestrinska stranka” SDP-u, dodaje, najbolje govori podatak da je Vlada nakon europskih izbora, kada je vec bilo poznato da je stranka osvojila jedan mandat, ORaH-u drasticno srezala naknadu za kampanju s milijun kuna na samo 43 tisuce kuna, u cilju otezavanja politickog djelovanja stranke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr