'ŽAO MI JE'

‘NIJE ZNAO S KIME IMA POSLA’; Milanović o Berošu: ‘Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši i baci kao ručnik sa strane’

‘Žao mi je, jer je ušao u to sve možda i previše entuzijastično, ali nije znao s kime ima posla, rekao je Milanović

Gospodin Beroš očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši i baci kao ručnik sa strane. Žao mi je, jer je ušao u to sve možda i previše entuzijastično, ali nije znao s kime ima posla, rekao je u subotu, među ostalim, predsjednik Zoran Milanović prilikom bilježavanja 100. obljetnice Proštinske bune u Marčani, komentirajući tako najnovije događaje vezane uz prozivanje ministra zdravstva od strane ministra financija Zdravka Marića na saborskom Odboru za zdravstvo.

“Reformu zdravstva treba napraviti tamo gdje smo mi stali, a to je minimalan dug države prema veledrogerijama. Obveze treba izvršavati, a ne govoriti tko ih ima puno, a tko malo. Ne treba stvarati poslovni odnos ako ne možeš izvršavati obveze. To su visoki troškovi, ja točno mogu reći što sam preuzeo kao premijer, što smo zatekli i što smo ostavili u neusporedivo težim financijskim uvjetima, kad je kamata bila 7-8 posto, a sada je skoro nikakva. Državi bi ovaj problem trebalo biti lako riješiti”, rekao je Milanović, a prenosi N1.

DONOSIMO SNIMKU: Nikad žešći Marić ‘naribao’ Beroša: ‘Jako mi se sviđa da smo ovdje bez kamera, ne moramo se suzdržavati…’

PLENKOVIĆ U ISTRI: ‘Lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva. Reformu moraju učiniti svi koji rade u zdravstvu’

Oštro na glasnogovornika HDZ-a: ‘On je mrzitelj svega što je hrvatsko’

Govorio je i o Janafu, kazavši da se pokušava napraviti teza da on ima nešto s Janafom i Draganom Kovačevićem, a da je HDZ-ovac autor svega toga.

“Te teze pušta glasnogovornik HDZ-a, koji je čovjek koji je za vrijeme rata huškao na Srbe u Hrvatskoj. Taj čovjek je i dalje glasnogovornik HDZ-a. Neću spomenuti njegovo ime, ali o njemu je pisao službeni glasnik Srpskog narodnog vijeća Novosti, pa neka Pupovac i Plenković vide što s njim. Takvim ljudima nema mjesta u političkim strankama, a pogotovo ne u stranci takozvanog desnog centra, što je HDZ. On je mrzitelj svega što je hrvatsko, to je autor tih svinjarija”, rekao je Milanović.

OPORBA O ISTUPIMA MARIĆA I BEROŠA: ‘Maske su pale. Vrijeme je da se počne govoriti istina o dugovima’

MARIĆ GA ‘NARIBAO’, A BEROŠ KAŽE DA NIJE OSJETIO KRITIKU: ‘Ne tražim ispriku niti se vadim na premijera. Ako ne dođe do reforme…’

O Kovačeviću u Janafu: Kakve veze ja imam s tim?

Govorio je i o Draganu Kovačeviću. “Došao je preko gospodina Čačića, bio je jedan sukob s njim kad nije dao da inspekcija uđe u Janaf, skoro je bio najuren. Ali on ostaje”, rekao je predsjednik Milanović, opisavši cijelu Kovačevićevu povijest u Janafu.

“Kakve veze ja imam s tim?”, upitao je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr