'NIJE MI ONA KĆI JER SE UDALA': / Ravnatelj u Zagvozdu svoju kćer zaposlio u školi, odbor ju dobio, a onda se umiješao i DORH

Image

Školski odbor OŠ Zagvozd, prema zapisniku sjednice od 8. veljače, nije dao suglasnost za stalno zapošljavanje Ines Ćapin

12.2.2021.
8:38
Play logo

U Osnovnoj školi Zagvozd raspisali su natječaj za voditelja računovodstva na koji se javilo 18 kandidata. Njih 14 došlo je na testiranje, a od troje najbolje rangiranih, ravnatelj Tonči Vuksan od zatražio je ovoga tjedna odobrenje za zapošljavanje Ines Ćapin.

To je njegova kći koju je u rujnu na tome mjestu zaposlio na 60 dana, na što kao ravnatelj ima zakonsko pravo. No u tih 60 dana nije raspisao natječaj, već je ona ostala raditi prema prvome ugovoru više od četiri mjeseca, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu ovome pisalo se početkom jeseni nakon što su se javili tamošnji članovi Školskog odbora, požalivši se da u Zagvozu također ima ljudi koji bi trebali dobiti taj posao. Vuksan se tada pravdao kako mu ona nije kći jer se udala. Zapošljavanje najbližeg roda nije smatrao problemom.

Školski odbor OŠ Zagvozd, prema zapisniku sjednice od 8. veljače, nije dao suglasnost za stalno zapošljavanje Ines Ćapin. Vuksan je nakon toga poništio natječaj.

Image
SJEĆATE SE RAVNATELJA ŠKOLE KOJI JE UHLJEBIO SVOJU KĆER? Policija mu došla na posao, ali zbog sukoba nastavnica: /

'Nisu se potukle'

Image
SJEĆATE SE RAVNATELJA ŠKOLE KOJI JE UHLJEBIO SVOJU KĆER? Policija mu došla na posao, ali zbog sukoba nastavnica: /

'Nisu se potukle'

Kako je pojasnila Ivana Čagalj, predstavnica Vijeća roditelja u Školskom odboru, smatrali su kako bi taj posao trebao dobiti netko iz njihova mjesta (Ćapin ne živi u Zagvozdu), a bilo je još kandidata koji su prošli testiranje i imaju stručne reference.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neću pristati na kompromise'

"Očito je danas najvažnije imati nekoga na položaju. Volim svoju zemlju, poštujem zakone svoje zemlje koji su tu da se provode, a ne krše i zloupotrebljavaju od strane pojedinaca", ističe Čagalj i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nikada neću pristati kao član Školskog odbora na neke kompromise, samo zato jer je nekom tata ravnatelj. Ravnateljevo je pravo predlagati, a moje kao člana Školskog odbora, ako smatram da neki prijedlog nije dobar, uskratiti glas. Svatko od nas ima prava, ali i svoje obveze od kojih je prva poštivanje zakona. I nikada neću svoj glas u Školskom odboru bagatelizirati."

DORH: 'Obavili smo nadzor'

O cijeloj situaciji oglasio se i DORH:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MZO je dobio podnesak DORH-a vezano uz zapošljavanje ravnateljeve kćeri u Osnovnoj školi Zagvozd. Povodom tih navoda u Školi je obavljen inspekcijski nadzor o čemu je prosvjetna inspekcija poslala izvješće DORH-u."

Prema objašnjenju ravnatelja Vuksana, škola će sada opet raspisati natječaj za mjesto voditelja/voditeljice računovodstva škole, a do zasnivanja radnog odnosa po ponovljenom natječaju, s novim ugovorom na određeno zaposlit će opet Ines Ćapin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo