SINDIKAT PRIJAVIO DIREKTORA U HOLDINGU / Optužuju ga za svakodnevne uvrede, potajno snimanje zaposlenika, alkoholiziranje...

U prijavi se navodi grubo kršenje etičkih načela poslovanja tvrtke te počinjenje nekoliko kaznenih djela

17.6.2021.
17:02
Luka Stanzl/PIXSELL

Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga 7. je lipnja podnio prijavu Upravi Zagrebačkog holdinga (ZGH) protiv direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Tomislava Jurića, u kojoj su iznijeli niz ozbiljnih optužbi na njegov rad, piše tportal.

Prijavu potpisuje predsjednik sindikata podružnice Nezavisnih hrvatskih sindikata Darko Kleinberger. U prijavi se navodi grubo kršenje etičkih načela poslovanja tvrtke te počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Radnici upozoravali na nezakonita postupanja

Prijava je podnesena za vrijeme stare Uprave Holdinga na čelu s Anom Stojić Deban, a u njoj se navodi kako su je radnici prije toga desetak puta anonimno upozoravali na sve što se događa. Osim Stojić Deban, radnici su upozoravali i gradsku upravu i odgovorne osobe u ZGH, a u prijavi navode kako su svi bili upoznati s činjeničnim stanjem.

Također, ističe se da su povredu ljudskog dostojanstva sustavno godinama provodili i Jurićevi najbliži suradnici.

Neetična i nezakonita postupanja iz sindikata su saželi u nekoliko točaka: od svakodnevnih uvreda neprimjerenog vokabulara, preko pozivanja na autoritet spominjanjem imena Milana Bandića i Ane Stojić Deban, potajnog snimanja i fotografiranja zaposlenika, neovlaštenog pregledavanja snimki nadzornih kamera, degradacije stručnih i obrazovnih kvalifikacija koja se ogleda u organizaciji posla unutar službe i na kraju učestalo alkoholiziranje u prostorijama službe na Autobusnom kolodvoru te korištenje službene opreme TV studija za snimanje i pjevanje karaoka i drugih privatnih poslova, piše tportal.

Jurić upoznat s prijavom

Iz Holdinga su poručili kako su upoznati sa sadržajem prijave te da se postupa u skladu s procedurom. "Utvrdi li se istinitost navoda koji stoje u njoj, poslodavac će postupiti sukladno aktima Društva i zakonskim propisima te poduzeti odgovarajuće sankcije”, poručili su.

Jurić je također naveo da je upoznat s prijavom, no istaknuo je kako ne može istupati bez dopuštenja.

Potpisnik prijave Kleinberger je rekao kako još nije dobio nikakvu povratnu informaciju o postupanju nove Uprave te izrazio nadanje da prijava nije ostala skrivena negdje duboko u ladicama.

Također, sindikat je o podnošenju prijave poslao obavijest Skupštini i Nadzornom odboru Holdinga te DORH-u i policiji.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali