EZADAR

NEZAPOSLENE BENKOVAČKE ŽENE, POZOR! Možete besplatno steći vještine šivanja narodnih nošnji i dobiti stalni posao

Kroz 30 radionica tkanja i 30 radionica šivanja nezaposlene žene će steći znanja i vještine zahvaljujući kojima će moći izrađivati razne odjevne i uporabne predmete s motivima ovog područja koji će postati autohton suvenir benkovačkog kraja

Prijave za besplatne edukacije iz tkanja i šivanja tradicionalnih benkovačkih nošnji traju do 22. rujna, a riječ je o projektu “Kolo tkanja” nositelja KUD-a Vukšić koji za cilj ima osposobiti 10 nezaposlenih žena s područja Benkovca. To se odnosi i na dugotrajno zaposlenje.

Kroz 30 radionica tkanja i 30 radionica šivanja nezaposlene žene će steći znanja i vještine zahvaljujući kojima će moći izrađivati razne odjevne i uporabne predmete s motivima ovog područja koji će postati autohton suvenir benkovačkog kraja, piše e-Zadar. Zainteresirane žene mogu se javiti Zavičajnom muzeju Benkovac ili putem mailom na adresu: ab.kolotkanja@gmail.com.

Projekt vrijedan preko 766.000 kn provodi se i u drugim gradovima

Kulturno umjetničko društvo Vukšić i Zavičajni muzej Benkovac kao korisnik i partner bespovratnih sredstava financiranja iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu razvoja i provedbe programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru provodi projekt “Kolo tkanja” .

Ukupna vrijednost projekta je  766.328,00 kuna, koji je 100 posto sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Projektom “Kolo tkanja” želi se očuvati tradicija, obogatiti kulturna i turistička ponuda benkovačkog kraja kroz izradu tradicionalne narodne nošnje, prenosi e-Zadar.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr