Play ponuda

NEZAPAMĆENE POPLAVE U VRGORCU: / Od kopna odsječeno cijelo mjesto: 'Kiša je padala cijelu noć, voda je duboka do osam metara'

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell, Ilustracija

Situacija je na vrgoračkom području alarmantna,

9.12.2020.
11:34
Duško Marušić/Pixsell, Ilustracija
Play ponuda

Zbog obilne količine kiše koja pada posljednjih dana u okolici Vrgorca došlo je do poplava, a stanje je trenutno najgore u mjestu Kokorići, piše Dalmacija danas. Ogromne količine oborina zabilježene su u Rašćanima i Dragljanima, nabujao je izvor Žiljin, a silna je voda potom potekla prema Bunini i Jezeru. U Kokorićima je alarmantno, voda neprestano raste, a kiša je padala cijelu noć. Na terenu su bile sve dežurne službe, a ljudi su pokušavali obraniti kuće.

Image
SNAŽNA CIKLONA POPLAVLJUJE HRVATSKU OBALU I OTOKE: /

Kaos na vrgoračkom području; Jugo je u novom jačanju

Image
SNAŽNA CIKLONA POPLAVLJUJE HRVATSKU OBALU I OTOKE: /

Kaos na vrgoračkom području; Jugo je u novom jačanju

“Vodostaj je u daljnjem porastu, stanje nije baš dobro. Sada je odsječeno i ostalih 14 kuća, znači cijelo selo Kokorići je potpuno odsječeno od kopna. Kiša je padala cijelu noć, ogromne količine su pale, tako da tek u popodnevnim satima očekujemo taj dotok podzemnih voda. Trenutno su sada u rastu. Uglavnom, ekipe iz GSS-a iz kontinentalnih dijelova nam pristižu u pomoć, a trenutno imamo 4 plovila i borimo se s vodom”, kazao je Fodor Kukavica, šef makarskog GSS-a za Dalmaciju danas. “Nasipi ovdje ne mogu pomoći, ovo nije Slavonija da voda ne ide preko metra. Gore voda ne ide preko metra visine, ovdje je voda gdje je najdublje možda osam metara, sad znate o kojoj se količini radi”, pojasnio je Kukavica naglašavajući kako je najbitnije da nema ljudskih žrtva.

Play ponuda
Play ponuda