ZAHVATILO I ZAGORU I BIOKOVO

NEVRIJEME POGODILO DALMACIJU: Ekstremna kiša stvorila bujice, a pale i temperature

U vrlo kratkom vremenu, lokalno je palo do desetak litara kiše po metru kvadratnom, a grmljavina je bila intenzivna

Premda je na obalnom području u utorak bilo pretežno sunčano vrijeme, kao i na otocima s pravim ljetnim temperaturama koje su se kretale od 30 do 35 °C, u Zagoru je stigla promjena vremena.

Kako prenosi Dalmacija danas, u ranim posljepodnevnim satima u velikom djelu Zagore došlo je do jakog razvoja naoblake. Grmljavinski pljuskovi zahvatili su dijelove šibenskog zaleđa i cetinskog kraja. Na području Biokova također su zabilježeni obilniji pljuskovi tijekom posljepodnevnih sati.

Bujice u Kistanjama

U vrlo kratkom vremenu, lokalno je palo do desetak litara kiše po metru kvadratnom, a grmljavina je bila intenzivna. U područjima gdje je padala kiša, temperatura zraka pala je preko 5 °C u vrlo kratko vrijeme, piše Dalmacija danas. Prethodnih dana puhala je bura, koja je u utorak prestala pa na moru tijekom dana puše umjeren maestral. Slično vrijeme, uslijedit će na obali i idućih dana.

U manje od sat vremena u Kistanjama je palo ekstremnih 53 litre kiše po kvadratnom metru, što je uzrok izraženih bujica na tom području.

Povratak na Net.hr