SKANDAL U VARAŽDINU / Šef Zavoda za hitnu medicinu zgranuo medicinske sestre i tehničare: Evo što im je zabranio... Sindikat ga prijavio

'Svi smo užasnuti jer čovjek je pokazao nerazumijevanje i prema ljudskosti svojih djelatnika i prema struci koja radi u sanitetskom prijevozu', kaže šef Hrvatskog sindikata hitne medicine

12.3.2023.
22:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ravnatelj varaždinskog zavoda za hitnu medicinu šokirao je zaposlenike, jer je zabranio medicinskim sestrama i tehničarima da se voze na suvozačkom mjestu u sanitetskim vozilima. Zbog ponižavanja i ugrožavanja života prijavio ga je sindikat, a sanitetski djelatnici su ogorčeni.

"Možete primijetiti dok se sad vozimo koliko ovdje iza lupa, drnda i sve se trese. Puno je ugodnije sjediti naprijed nego cijelo vrijeme iza. Ne bi mi bilo ugodno da cijelo vrijeme sjedim iza, a da pacijenta nema. Ako moram, ako je pacijent ovdje - da, ali ako ga nema mislim da nema potrebe da sjedimo iza, da smo sami", kazala je za RTL Danas medicinska sestra Marija Govorušić.

Image
TRAŽE OSTAVKU RAVNATELJICE /

Pobuna u Hitnoj: 'Koji je smisao krovnog zavoda kad je u siromašnijim županijama lošija pomoć?'

Image
TRAŽE OSTAVKU RAVNATELJICE /

Pobuna u Hitnoj: 'Koji je smisao krovnog zavoda kad je u siromašnijim županijama lošija pomoć?'

'To apsolutno ugrožava njihove živote'

Osim što ih se ponižava i vrijeđa, ovom odlukom, ističu, dovodi se u opasnost i njihov život.

"Vozilo je zatvorenog prostora.Tehničar ili sestra ne vidi ono što se događa ispred samog vozila ili u prometu. Naravno, kod bilo kakve nagle reakcije, kolege ili kolegice mogu zadobiti povrede. To apsolutno ugrožava njihove živote i nadam se da neće biti podržana ta odluka u njihovom zavodu", kazao je Silvio Šarec, medicinski tehničar i vozač u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Onaj koji je donio takvu odluku, ravnatelj varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu, pred kameru RTL-a nije htio stati.

'Očekujemo od župana da ospori odluku'

"Bilo bi smiješno da nije tužno. Svi smo užasnuti time, jer čovjek je pokazao očito nerazumijevanje, ne samo prema ljudskosti svojih djelatnika nego i prema struci koja radi u tom sanitetskom prijevozu", smatra predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine, Danijel Šota.

Pobunila se i Komora medicinskih sestara.

"Dobili smo tijekom vikenda i brojne upite djelatnika i hitne pomoći i sanitetskog prijevoza i možemo reći da smo i više nego iznenađeni, a i pomalo ljuti na ovakvu odluku ravnatelja varaždinske hitne", rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić.

U Komori se pitaju na temelju kojih je pravilnika uopće donesena ta odluka.

"Očekujemo od župana da ospori ovu odluku jer župan je na taj koji postavlja takve ravnatelje. Očekujemo od njega da mu doslovce naredi da povuče takvu odluku", kaže Šota iz Hrvatskog sindikata hitne medicine.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču