NEVJEROJATAN SLUČAJ S RABA: / Dva i pol mjeseca nije znao da je pozitivan, nitko u njegovoj okolini nije zaražen; stručnjaci objasnili kako

Serološko testiranje je pokazalo da je IgG pozitivan što znači da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma

11.6.2020.
11:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lijepa naša je jučer zabilježila dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a među njima je Rabljanin koji je posebno zanimljiv slučaj. On je iz Austrije došao još 17. ožujka, a u utorak je, prije nego što se odlučio vratiti u inozemstvo, otišao na testiranje i rezultati su pokazali da je pozitivan.

Serološko testiranje je pokazalo da je IgG pozitivan što znači da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma. Točnije, kako su ocijenili epidemiolozi, Rabljanin se zarazio u inozemstvu još prije dolaska u Hrvatsku, no simptome nije imao i nije bio opasan za svoju okolinu, javlja RTL.

Sva njegova obitelj negativna na koronu

Informacije epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u slučaju pozitivnog Rabljanina, svih njegovih 17 kontakata, dakle roditelji i rodbina, koji su testirani na Rabu, imaju negativne testove. "To je izvrsna, ali nama očekivana vijest", prenosi RTL izjavu epidemiologa PGŽ.

Naime, IgG pozitvan što bi značilo da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma, navodi se na stranicama Primorsko-goranske županije.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali