DANAS 387 POZITIVNIH

NEVIĐENA GUŽVA ZA DRIVE-IN TESTIRANJE U ZAGREBU: Kolona od Langovog trga do ‘Štampara’; Rekordan broj briseva

Danas je na drive-in testiranju na koronavirus u Nastavnom zavodu ‘Dr. Andrija Štampar’ u Zagrebu uzeto rekordnih 575 briseva

U Zagrebu je i u subotu bila ogromna gužva za drive-in testiranje na koronavirus pred Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Na snimci koju je snimio jedan vozač, a objavio RTL vide se automobili u koloni koja se cestom proteže od Langovog trga do Zavoda “Dr. Andrija Štampar” na Mirogojskoj cesti. Radi se o udaljenosti od nekoliko kilometara.

OD SUBOTE U ZAGREBU NA SNAZI NOVE MJERE: Evo što sve treba znati

Rekordan broj briseva – rekordan broj novozaraženih?

Iz samog Zavoda su u subotu priopćili da je u posljednja 24 sata u Zagrebu zabilježeno 387 novooboljelih od Covida-19, te izrečena mjera samoizolacije za 1040 osoba. Među novih 387 slučajeva zaraze koronavirusom, 121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba.

Također, u subotu je samo na drive-in testiranju uzeto rekordnih 575 briseva, što vjerojatnim čini da će idućih dana i brojke novozaraženih u Zagrebu ponovno biti rekordne.

Radno vrijeme drive-in testiranja subotom je od 8 do 12, a nedjeljom od 8 do 10 sati. Osobe koje dolaze s uputnicom liječnika obiteljske medicine vikendom i blagdanima primaju se isključivo uz prethodnu narudžbu putem adrese elektronske pošte epidemiologija@stampar.hr.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr