BANSKI DVORI KOMENTIRALI KASNONOĆNI SASTANAK PREMIJERA U VLADI: / 'Nije se dogodilo ništa neuobičajeno'

27.2.2017.
11:53

Sastanak na Markovom trgu trajao je do kasnih noćnih sati u nedjelju, a uz premijera i šefa HDZ-a Plenkovića, kako prenose mediji, nazočili su mu predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov te ministar financija Zdravko Marić.

Razgovarali o cijeni plina?

Banski dvori podsjećaju da nije neuobičajeno da premijer radi nedjeljom i ima radne sastanke te je tako radni sastanak imao i sinoć "s partnerima u Vladi o čitavom nizu tema".

Jedna od tema najvjerojatnije je bila cijena plina s obzirom na to da Vlada do srijede mora odrediti njegovu najvišu cijenu za kućanstva.

Sabor je, naime, sredinom ovog mjeseca Sabor izmijenio Zakon o tržištu plina te se ide u smjeru djelomične liberalizacije tržišta tog energenta ukidanjem obveze proizvođaču plina da cjelokupnu proizvedenu količinu prirodnog plina plasira opskrbljivačima na teritoriju Hrvatske. Pritom je zakonodavac drugu stranu Markova trga odnosno Vladu obvezao da osigura stabilnu opskrbu kućanstava plinom te odredi najvišu cijenu za kupce iz te kategorije.

Vlada pokušava učiniti da poskupljenje bude što manje

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike kažu da će plin od 1. travnja biti skuplji, a Vlada intenzivno pokušava utjecati na stavke koje čine cijenu kako bi poskupljenje bilo što manje.

To je u više navrata proteklih dana kazao i premijer Plenković. "Zadaća koju sam dao nadležnom ministarstvu je da se učine maksimalni napori da poskupljenje plina na europskom tržištu ne osjete građani i potrošači i kada na temelju razgovora i konzultacija dođemo do najboljeg rješenja tada ćemo ga objaviti", kazao je tako u subotu, nakon sabora Zajednice žena HDZ-a.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali