Spasili je osječki vatrogasci

NETKO JE DOVEZAO? Usred grada pronađena metar dug zmija

Tko zna koliko je Osječana prošlo Županijskom ulicom koja se nalazi u središtu grada, prije no što je fotograf Glasa Slavonije zamijetio pokraj nogostupa srednje veliku zmiju, zašiljene glave i nesvakidašnjih šara.

Na temperaturama koje prelaze 30 stupnjeva, a posebice na asfaltu u samom centru grada, više je nego upitno kako je ova inače potpuno neopasna oko metar duga zmija onamo dospjela. Fotograf  je pozvao Centar 112, a prebacivanja zmije u njezino prirodno stanište obavili su osječki vatrogasci.

“Nije bjelouška, već mlada zmija ribarica i bili smo iznenađeni što se našla ondje. Kad smo stigli, bila je ošamućena i umrtvljena i potom smo je prebacili u njezino stanište, u Baranju. Vrlo je moguće da se nekomu uvukla u automobil jer nema šanse da bi došla prirodnim putem do Županijske ulice”, prokomentirao je za Glas Slavonije Zoran Pakšec, zapovjednik smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka.

Bilo je i bjelouški

Inače, u posljednje vrijeme osječki su vatrogasci imali nekoliko intervencija zbog bjelouški.  Ovakve zmije, koje obitavaju uz vode,  najčešće u grad stignu zavučene u nečiji automobil.

Glas Slavonije/Danas.hr

Povratak na Net.hr