TEME DANA

NET.HR VAM DONOSI NAJVAŽNIJE VIJESTI OVOG JUTRA: Orešković prima čelnike sindikata, Hasanbegović otkriva zašto je ukinuo Stručno povjerenstvo

Donosimo vam najvažnije teme o kojima ćete danas slušati i o kojima ćete razgovarati.

Hasanbegović obrazlaže razlog raspuštanja Stručnog povjerenstva za neprofitne medije

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović na sjednici saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije iznijet će razloge zbog kojih je ukinuo Stručno povjerenstvo za neprofitne medije.

Hasanbegović je Povjerenstvo razriješio 27. siječnja i tada rekao kako će Vlada i Ministarstvo kulture kreirati potpuno novi pristup prema medijima, posebno prema koncepciji potpore neprofitnim medijima, više pročitajte ovdje.

Zlatko Hasanbegović

Orešković prima predstavnike sindikata

Premijer Tihomir Orešković u 9.30 sati primit će u Banskim dvorima sindikalne predstavnike. Orešković će primiti predsjednike sindikalnih središnjica Krešimira Severa, predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata, Mladena Novosela, predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Vilima Ribića, predsjednika Matice hrvatskih sindikata, i Ozrena Matijaševića, predsjednika Matice hrvatskih sindikata.

tihomir orešković

Šprlje o promjeni Ustava

Ministar pravosuđa Ante Šprlje vjeruje da bi se već do kraja godine mogao promijeniti Ustav u pitanjima koja su prihvaćena kao ‘opće vrijednosti’, poput nezastarjevanja ratnog profiterstva i privatizacijskog kriminala, dok za 2017. najavljuje daljnje korake u restrukturiranju ustrojstva sudova koje je pokrenuo njegov prethodnik.

Više pročitajte ovdje.

šprlje

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr